XS
SM
MD
LG

U-19 žene: Engleska - Srbija 4:5

Omladinke Srbije su već u petom minutu zatresle mrežu favorizovanih Engleskinja. Spartakova igračica Jelena Čubrilo je zahvaljujući odličnoj asistenciji svoje klupske drugarice Jelene Čanković, postigla prvi gol na utakmici. Naravno, ostrvljanke su se brzo pribrale i sa dva ekspresna gola Melisse Lawley (u 24. i 25. minutu) uspele su da preokrenu rezultat u svoju korist. Ali njihova radost je bila kratkog veka. Jovana Damnjanović, u 31. minutu postiže izjednačujući pogodak, a samo sedam minuta kasnije, u 38. minutu, Aleksandra Savanović iz slobodnog udarca ponovno dovodi Srbiju u vođstvo. Rezultatom 2:3 za Srbiju devojke su otišle na odmor...


Na početku drugog poluvremena Ana Popov postiže gol (već u 47. minutu) na asistenciju Jelene Čubrilo. Srbija u tim trenutcima vodi sa 2:4. U nastavku utakmice Engleska dominiraju terenom. U 66. minutu sa klupe ulazi Katie Zelem koja tri minuta kasnije postiže gol. Rezultat je 3:4, ali samo za kratko. Na asisteniciju Ane Popov brzonoga Jovana Damnjanović postiže svoj drugi pogodak na ovoj utakmici. Rezultat je 3:5 za Srbiju. Bliži se kraj utakmice, pa Engleskinje vrše strahovit pritisak. Tri minuta pred kraj utakmice, danas odlična Tijana Krstić pravi prekršaj za najstrožu kaznu. Katie Zelem iz jedanaesterca postiže svoj drugi pogodak, ali to nije bilo dovoljno.

Utakmica je završena, a Srbija je uknjižila prvu dragocenu pobedu i nalazi se na čelu četvrte grupe ispred reprezentacija Engleske, Madjarske i Norveške.