XS
SM
MD
LG

Ušće preko Zvezdare u drugom kolu Kupa

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Jedna od derbi utakmica šesnaestine finala Kupa FSS na teritoriji FSB odigrana je na stadionu IMT-a. Sastali su se rivali iz Srpske lige, Ušće Novi Beograd i Zvezdara i treba napomenuti da su oni na ovom istom stadionu pre mesec i po, u okviru trećeg kola prvenstva, odigrali nerešeno bez golova.
Današnji meč je u prvom delu, doneo tvrd fudbal, sa jasnim zahtevima koje su treneri postavili pred svoje igrače. Igra se sa pojačanim odbranama i sredinom, dok je u manevru samo po jedan isturen igrač. Takva taktika, naravno, nije pružila priliku da se stvori makar jedna povoljna šansa u prvom poluvremenu. Na drugoj strani zbog malo oštrije igre pokazana su tri žuta kartona.

Drugo poluvreme je počelo lepim udarcem Todorovića na gol gostiju u 50. minutu, sa ivice kaznenog prostora loptu je poslao iznad prečke. Mnogo uzbudljiviji nastavak doneo je i gostima priliku da povedu. U istom minutu, a igrao se 57, Cvetković je sa desetak metara prvo pogodio spoljni deo mreže, lopta je usput zakačila jednog odbrambenog igrača pa je to bio korner za goste, a nakon udarca iz ugla Vukašinović mu je odbranio šut sa svega 5-6 metara udaljenosti. 
Veliku priliku da odluči pobednika pre isteka 90. minuta imao je Marko Ilić 8 minuta pre kraja, ali je njegov poluvolej sa desetak metara završio tik kraj stative Zvezdare. Pobednik je ipak odlučen u regularnom delu, golman gostiju Milić je hteo da izboksuje loptu, ali je promašio i zakačio Kesera po glavi, posle kratkog dvoumljenja sudija je pokazao na kreč. Loptu je uzeo Pavlović i poslao je u jednu, a golmana u drugu stranu i tako svoj tim odveo u narednu rundu. 

UŠĆE NOVI BEOGRAD - ZVEZDARA 1:0 (0:0) 

STADION: FK IMT. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Aćimović Denis. POM.SUDIJE: Milanović Stefan i Pjevović Branislav. STRELAC: Pavlović 90 +8.min (k.u.) (Ušće NB). ŽUTI KARTONI: Todorović i D.Ilić (Ušće NB), Popesković, Lakić, Cvetković, Milić, Jokić i Panev (Zvezdara).
UŠĆE NOVI BEOGRAD: Đ.Vukašinović, Belić (Milosavljev), Radović (U.Vukašinović), M.Ilić, Vukmanović (Arsić), Jović (Keser), Pavlović, D.Ilić, Todorović, Nikolić, Ćirić (Mladenović).
ZVEZDARA: Milić, Proković, Lakić (Dimitrijević), Avramovski (Panev), Popesković (Daničić), Mijatović, Nišavić, Đorđević (Bibić), Jakovljević, Cvetković (Jokić), Jovićević.