XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Tri ekipe doživelie svoje prve poraze u sezoni

U petom kolu šabačkih gradskih fudbalskih liga čak tri ekipe su izgubile status neporaženih, od kojih dve u grupi Pocerina i jedna u grupi Mačva 1. Pre toga, malo statistike. Na 11 utakmica postignuto je 46 golova, 16 u grupama Mačva 1 i Pocerina i 14 u drugoj Mačvinoj grupi. Jedna utakmica se završila nerešeno, dok su domaći i gosti bili izjednačeni sa po pet pobeda, samo što je ukupna gol razlika parametar koji ide u korist gostujućih ekipa (27:19).

Miloš Pocerac i Jelen su te dve ekipe koje su doživele svoje neuspehe ovog vikenda u Pocerini. Borac je odigrao odlično u Gornjoj Vranjskoj odakle se u Batalage vratio sa sva tri boda (1:2). To je ujedno trijumf koji im je doneo drugu poziciju nakon ove runde, međutim, njih tek očekuje nedelja pauze. Jelen je u dva navrata nadoknadio deficit u Cerovcu, ali je treći put bilo previše iako su imali igrača više tokom većeg dela drugog poluvremena (3:2). To je dodatno uticalo na raspoloženje u redovima Svileuvčana koji su sigurno slavili u Bojiću sa 4:1. Naređali su četiri gola pre nego što je domaćin u finišu postigao počasni pogodak. Prve bodove osvojilo je i Zablaće savladavši Jedinstvo sa 3:0, pa je tako “fenjer” prešao u ruke ekipe iz Male Vranjske.

Fudbaleri Culjkovića su još jednom na delu pokazali da vole da igraju sa favoritima. Uspeli su da nanesu prvi poraz Omladincu (2:1) iako su bili u sličnoj poziciji kao Cerovčani, s tim da je pobedonosni gol došao iz pozicije kada su imali desetoricu na terenu, pri kraju meča u 86. minutu. Torpedo se ponovo “gostio” u Drenovcu, mada utakmica nije ni došla do kraja. U trenutku prekida rezulat je glasio 6:2 u korist ekipe iz Tabanovića čija se prednost u odnosu na drugoplasirani Omladinac uvećala na šest bodova. Slaba uteha Ševaričanima bilo je inicijalno vođstvo u duelu sa imenjakom iz Ribara. Domaćini su preokrenuli već do poluvremena i to je ujedno bio i konačan rezultat utakmice (2:1). Sloga je ponovo podelila bodove sa svojim protivnikom, ovoga puta sa Majurcima (1:1). Poveli su na isteku prvog dela igre preko Marka Lazarevića, da bi pogodak vredan boda ponovo postigao Srđan Dudić u 70. minutu.

U drugoj Mačvinoj grupi, Proleter i Sloga zabeležili su vredne trijumfe kojima su se nametnuli kao vodeći dvojac. Sloga je četvrtu pobedu upisala nad Dumačom i to sa visokih 0:5 u Pocerskom Metkoviću, dok je Proleter dobio derbi protiv Benskih Bara (4:1). Rano su gosti poveli, ali sve je mnogo lakše za tim iz Kasarskih livada kada golove postiže Božidar Bratić, daleko najbolji strelac ove grupe i trenutno najefikasniji igrač u sve tri, koji je postigao het-trik. U još jednom susretu gradskih klubova, Feniksa i Savaciuma, radovali su se gosti. Sva četiri postignuta gola na ovoj utakmici završili su u mreži Feniksa (0:4), što je bilo više nego dovoljno za prvu ovosezonsku pobedu Savaciuma.

Gradska liga Šabac - Mačva 1

Gradska liga Šabac - Mačva 2

Gradska liga Šabac - Pocerina

Izvor: ofssabac.org.rs

Zablaće 3 : 0 Jedinstvo
Galeb 1984 3 : 2 Jelen
Bojić 1 : 4 Mladost
Miloš Pocerac 2013 1 : 2 Borac BTG
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost 5 5 0 0 15
2 Borac BTG 5 3 1 1 10
3 Jelen 4 3 0 1 9
4 Miloš Pocerac 2013 4 3 0 1 9
5 Galeb 1984 5 3 0 2 9
6 Zablaće 5 1 0 4 3
7 Metlić (-3) 4 1 1 2 1
8 Bojić 4 0 0 4 0
9 Jedinstvo 4 0 0 4 0