XS
SM
MD
LG

Novi uspeh mladih trsteničkih karatista u Kladovu

Mladi trstenički karatisti u Kladovu, foto: D.Ivanović

U razgovoru sa Nadom Sarić Evropskom šampionkom u karateu i trenerom seniorske državne reprezentacije Srbije kao i Karate kluba "Prva petoletka" Trstenik, mladi karatisti učestvovali su i na prvom kvalifikacionom turniru u Kladovu, gde su u ukupnom plasmanu osvojili četvrto mesto.

Pojedinačno u 3 i 4 nivou-viči pojasevi Ivana Nedeljković je osvojila srebrnu medalju, Petar Mikić i Mijat Milutinović su osvojili po jednu zlatnu medalju, Sofija Stojić bronzanu, Elena Aleksić srebrnu i dve bronzane medalje. Milica Milošević zlatnu i bronzanu medalju, Nevena Košutić dve bronzane medalje, zatim Vuk Medar 5 zlatnih, jednu srebrnu medalju i pehar za najuspešnijeg takmičara na borilištu. Nikola Alempijević tri zlatne, jednu srebrnu i dve bronzane medalje. Aleksandra Mikić jednu zlatnu, Ognjen Ilić dve zlatne medalje, najmlađi trstenički takmičar Vidan Sarić Đurđević osvojio je pet zlatnih medalja.

U nivou 1 i 2 nižih pojaseva Naum Stanković je osvojio dve zlatne medalje, Joakim Stanković srebrnu medalju. U disciplini Timovi devojčice 12 do 13 godina, kategorija borbe Milica Milošević, Nevena Košutić i Aleksandra Mikić osvojile su zlatnu medalju. Muškarci uzrasta 16 do 17 godina u kategoriji borbe Petar Mikić, Mijat Milutinović i Elena Aleksić osvojili su dve zlatne medalje.

"Čestitam svim mojim takmičarima, zadovoljna sam njihovim nastupima, do kraja ove godine nas očekuje još dosta dešavanja, u Srbiji drugi kvalifikacioni turnir u Aleksandrovcu i Prvenstvo Srbije u Batočini, zatim Međunarodna takmičenja, Svetsko prvenstvo u Tokiju gde će učestvovati jedna naša takmičarka, zatim Grand prix u Sofiji, gde će se takmičiti pet naših karatista, a onda i ESKA Evropsko prvenstvo u Portugaliji, gde će isto tako učestvovati i boriti se za medalje pet naših takmičara. Zadovoljna sam formom mojih takmičara koji su sve spremniji i od njih očekujem još bolje rezultate do kraja godine", rekla nam je Nada Sarić