XS
SM
MD
LG

Premijera u petak pored hipodroma i u Bežaniji, derbi u Lazarevcu razdvaja vodeću trojku, "hemičari" i "bulke" za prekid negativne serije

Beogradski srpskoligaši igraju utakmice 9. kola i do kraja jeseni ostalo je da se odigra još pet kola. I dalje ništa nije razrešeno kako na vrhu, tako na dnu tabele. Vodeća trojka ne popušta za pedalj, imaju isti broj bodova i sličnu gol razliku. Možda će naredno kolo razrešiti dilemu i razdvojiti vodeće. Radi se o derbiju između Kolubare i Radničkog (Obrenovac). Proteklog vikenda Obrenovčani su srećno stigli do boda protiv gostiju iz Dudovice i činjenica je da na gostovanjima igraju opuštenije efikasnije i sakupili su isti broj bodova kao na Vašarištu. Gosti se uzdaju u igrače sa prvoligaškim iskustvom, dobar roster i dužu klupu. Trener Zdravko Kovačević kaže da poštuje Kolubaru, primili su najmanje golova, imaju kvalitetne pojedince i svestan je da ih očekuje najteže gostovanje u dosadašnjem toku prvenstva. Kolubara je preslišala “bulke” na Bulbudercu, rani gol Đurđevića i drugi na isteku prvog poluvremena, usmerio je vodu na vodenicu “rudara”. Veliki hendikep biće odsustvo suspendovanog kapitena Marinkovića i sve nade polažu u Simića i ostale napadače.

Premijera se igra u petak u Bežaniji i pored hipodroma.

Studentski grad je nakon prvih bodova u prvenstvu (dve pobede) poražen od lidera na Novom Beogradu. Nije prošlo ni 60 sekundi a mreža “studenata” se zatresla i već tada se nazirao pobednik. U derbiju začelja dočekaće poslednji Radnički i u blagoj su prednosti, mada se nisu ovajdili kao domaćini, ni “majstori” još nemaju osvojen bod na strani. Pružili su dostojan otpor rivalu iz Barajeva i gosti su uz dosta sreće odneli tri boda.

BASK je ostao bez trenera Nebojše Radišića za čije ime su u proteklih godinu dana vezani blistavi rezultati proteklog proleća i evidentne su zasluge poznatog stručnjaka. Smanjen budžet, nametnute neke stvaри imale su udela u poslednjim neuspesima (četiri poraza). Dočekaće Ušćane kao autsajderi i sve osim pobede gostiju predstavljalo bi veliko iznenađenje. Ušćani meč sa “studentima” nisu odigrali punom snagom, tako da je trener Marković izveo ranije vedete kako bi sačuvali svežinu za naredne važnije mečeve.

U subotu se igra jedna utakmica u Zemunelu, gde dolazi Brodarac. “Optičari” su isprašili Jedинstvo usred Surčina sa pola tuceta golova. U razmaku od 4. do 17. minuta postigli su tri gola i otklonili dileme oko konačnog ishoda. Vidi se da je dolazak Partizanovih “beba” imao udela i polako se dižu zahvaljujući smišljenoj taktici trenera Pandurovića. Brodari su nakon dva poraza upisali pobedu nad direktnim konkurentom BASK-om golovima Cvijetića, Adamovića i Sretenovića. Na strani nisu uzeli ni bod i protiv mladih “optičara” biće na iskušenjima i domaćin je bliži pobedi.

Nedelja je rezervisana za mečeve u Bariču, Barajevu i Lazarevcu.

O derbiju je bilo reči na početku najave i ostaje da se pozabavimo mečevima u Barajevu i Bariču.

“Hemičari” sa četri poraza sve su bliže začelju. Ne ide pa ne ide, nešto se mora menjati, da li u koncepciji igre ili organizaciono, ostaje da se vidi. Na Dorćolu su imali svoje prilike koje nisu iskoristili. Imaju individualni kvalitet, koji nikako da pretoče u bolje igre i rezultate. Sastaju se sa, isto tako, uzdrmanim “bulkama”, koji su u seriji od tri poraza. Lazarevčani su dominirali na Bulbudercu, naročito u prvom poluvremenu i više od počasnog gola Đorđevića nisu mogli da postignu.

U Barajevu gostuju “saobraćajci” i nisu bez šanse da se vrate neporaženi. KFK Ravna Gora Barajevo predstavlja najprijatnije iznenađenje i vezali su dve pobede dovoljno za mesto iza vodeće trojke. Uz dosta sreće odneli su bodove sa Novog Beograda golom Stupara u 43. minutu. GSP Polet Dorćol bolje je delovao za vreme Dostanića na klupi, igraju promenljivo i srećno su savladali neubedljive Baričane. Dimić pauzira zbog četiri žuta kartona, a u tim se vraća Milovanović.


Studentski grad 1 : 0 Radnički (NB)
BASK TEK 0 : 2 Ušće Novi Beograd
Teleoptik : Brodarac
OFK Budućnost : Jedinstvo
Kolubara : Radnički (O)
Prva iskra : Zvezdara
KFK Ravna gora Barajevo : GSP Polet Dorćol
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ušće Novi Beograd 9 6 3 0 21
2 Radnički (O) 8 5 3 0 18
3 Kolubara 8 5 3 0 18
4 KFK Ravna gora Barajevo 8 4 3 1 15
5 Teleoptik 8 4 2 2 14
6 GSP Polet Dorćol 8 3 2 3 11
7 Zvezdara 8 3 2 3 11
8 Jedinstvo 8 3 2 3 11
9 OFK Budućnost 8 2 3 3 9
10 Studentski grad 9 3 0 6 9
11 Prva iskra 8 2 2 4 8
12 Brodarac 8 2 1 5 7
13 BASK TEK 9 1 2 6 5
14 Radnički (NB) 9 1 0 8 3