XS
SM
MD
LG

Šumadinci respektuju Čukarički, ali veruju u uspešan povratak na staze trijumfa

Foto: N. Kotlajić

Prvenstvenu trku fudbaleri Radničkog 1923 nastavljaju u subotu, 5. oktobra, kada će pred praznim tribinama stadiona FK Metalac u Gornjem Milanovcu ugostiti beogradski Čukarički u utakmici 11. kola Mozzart Bet Superlige čiji je početak zakazan za 14 časova. Iako oslabljeni neigranjem nekolicine standardnih prvotimaca, Kragujevčani su čvrsto rešeni da se pobedom nad trenutno četvrtoplasiranim timom Mozzart Bet Superlige vrate na staze trijumfa i ujedno se iskupe svojim navijačima za poraz u Novom Pazaru u prethodnoj prvenstvenoj rundi.
Kratko je trajao rezultatski uzlet “crvenih”. Seriju od dva uzastopna trijumfa četa trenera Feđe Dudića prekinula je porazom na gostovanju izuzetno motivisanoj ekipi Novog Pazara, koja je u jednoj tvrdoj takmičarskoj utakmici bolje iskoristila svoje prilike i došla do sva tri boda.

- Svesni smo da nismo bili na pravom nivou u Novom Pazaru. Verujem da smo izvukli pouke iz ovog poraza i da ćemo se već na narednoj utakmici protiv Čukaričkog prikazati u pravom svetlu – konstatuje levi bek Kragujevčana Slaviša Radović, koji je protiv Pazaraca odigrao drugih 45 minuta.

Više od samog poraza stručni štab “crvenih” zabrinule su povrede dvojice standardnih prvotimaca, Bogdana Mirčetića i Besima Šerbečića, koje prema preliminarnim prognozama očekuje nešto duže odsustvo sa terena. Mirčetić će zbog povrede medijalnog ligamenta mirovati najmanje četiri sedmice, dok je Šerbečiću “stradala” Ahilova tetiva i za njega je po svemu sudeći ova polusezona završena.

- Jako mi je žao zbog povreda Mirčetića i Šerbečića. Želim im što brži oporavak i povratak na teren – uputio je Radović reči podrške svojim povređenim saigračima.

Duel sa Čukaričkim još jedan je u nizu teških izazova za Dudićeve izabranike pred odlazak na drugi prvenstveni predah. Ekipa trenera Gorana Stanića je posle odličnog starta sezone i deset osvojenih bodova u prve četiri prvenstvene runde spojila dva poraza u duelima sa braniocem titule Crvenom zvezdom i najprijatnijim iznenađenjem uvodnog dela šampionata, ekipom Mladosti iz Lučana, ali se brzo vratila na pobednički kolosek. Posle očekivanih trijumfa protiv novajlija u superligaškom društvu, Tekstilca iz Odžaka i Jedinstva iz Uba, te osvojenog boda u Novom Pazaru, usledio je hladan tuš u duelu sa probuđenim TSC-om na Banovom brdu za prekid niza od tri vezane utakmice bez poraza.

Čukarički rival po meri: Slaviša Radović

- Čukarički je klub koji je već duži niz godina u samom vrhu srpskog fudbala. Iako su nedavno ostali bez možda i najboljeg igrača iz prošle sezone Felipa Mela, smatram da i dalje imaju respektabilan tim sa pregršt kvalitetnih pojedinaca poput Ivanovića ili Cvetkovića. Svakako su protivnik za respekt, ali mi smo spremni da se uhvatimo u koštac sa njima – tvrdi iskusni defanzivac, koji je na “Čika Daču” stigao u finišu prelaznog roka kao opcija više na levoj strani odbrane.

Da mogu da se nose sa ekipom takvog renomea kao što je Čukarički, Šumadinci su najbolje pokazali na samom početku prošlosezonskog plej-ofa, kada su posle revije preokreta na stadionu “Čika Dača” uspeli da “patosiraju” popularne “brđane” došavši do verovatno ključnog trijumfa na putu ka Evropi. Sličnom epilogu “crveni” se nadaju i u subotu, iako će i ovoga puta, baš kao i protiv Tekstilca, ostati uskraćeni za podršku svojih vernih pristalica.

- Utakmica sa Čukaričkim pruža nam priliku da se vratimo na pobednički kolosek i iskupimo za poraz u Novom Pazaru. Najvažnije je da budemo fokusirani i maksimalno skoncentrisani tokom svih devedeset minuta. Ukoliko odigramo onako kako zaista znamo i umemo verujem da ćemo doći do sva tri boda koji će nam mnogo značiti za nastavak prvenstva – smatra Radović.

Direktan prenos utakmice je na Arena Sport 3 Premijum kanalu, dok će Televizija Kragujevac emitovati odložen snimak susreta


TSC : Jedinstvo (Ub)
Radnički 1923 : Čukarički
Napredak : Novi Pazar
Partizan : Tekstilac
Železničar : Mladost (L)
IMT : Crvena zvezda
Radnički (N) 1 : 1 OFK Beograd
Spartak ŽK : Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 9 8 1 0 25
2 OFK Beograd 11 7 2 2 23
3 Mladost (L) 10 6 1 3 19
4 Čukarički 10 5 2 3 17
5 Radnički (N) 10 5 2 3 17
6 Partizan 8 4 2 2 14
7 Novi Pazar 10 4 2 4 14
8 Radnički 1923 10 4 1 5 13
9 TSC 9 4 1 4 13
10 Železničar 10 4 1 5 13
11 Vojvodina 10 3 3 4 12
12 Tekstilac 10 3 2 5 11
13 Napredak 10 2 3 5 9
14 Spartak ŽK 9 2 2 5 8
15 IMT 10 2 2 6 8
16 Jedinstvo (Ub) 10 1 1 8 4