XS
SM
MD
LG
19.03.2013 A. Daišević

Ribnica porazima od Vojvodine završila ovu takmičarsku sezonu

Ribnica je sezonu završila učešćem u četvrtfinalu plej ofa Viner Štedišđe Superliga. Kraljevački odbojkaši su dva puta poraženi od novosadske Vojvodine, posle brejka u prvom susretu igranom u pet setova u Kraljevu, Novosađani su pred svojim navijačima ubedljivo porazili "musketare" koji tako, umesto na megdan Zvezdi, odlaze na duži odmor.

Ostaje žal što u plej ofu nismo uradili više, pogotovo zbog prednosti domaćeg parketa u četvrtfinalu. Ipak, ako uzmemo sve u obzir, ovo je u datom trenutku realno. Bez povređenog Januzovića bilo je nemoguće očekivati više, on je zaigrao u plej ofu, ali ni blizu forme i još uvek je osećao posledice povrede. Podsetiću da smo u ligaškom delu pobedili dva puta Vojvodinu, ali smo tada igrali najbolje, dok su oni tražili igru i tim. U međuvremenu su doveli sjajnog Petkovića, oporavili su se Luburić i Katić, ekipa je došla do igre, bili su na završnom turniru Kupa, mnogo su jači i bolji nego u početku sezone – kaže Boško Mačužić trener Ribnice.

"Musketari" su ipak ostvarili cilj četvrto mesto?

Tačno, ali imali smo plan da uradimo i nešto više od toga. Mislim na plej of. Nismo mogli da utičemo na povrede, one su sastavni deo sporta, ovoga puta nas je baš pogodilo i to kada je bilo najvažnije. Mladi igrači, koji su dobili šansu, uspeli su da zadrže četvrtu poziciju, ali nisu bili kadri da iznesu teret tako važnih i teških utakmica kao što su dueli sa Vojvodinom. Na kraju mogu biti zadovoljan ligaškim plasmanom, izborili smo evrovizu, ali smatram da smo vredeli za više.

I ove sezone Ribnica je imala ranu eliminaciju iz Kupa Srbije?

Sa jedne strane to je neuspeh, ali se mora reći i da nismo imali sreće na žrebu. Rival nam je bio Đerdap koji je u tom trenutku igrao sjajno, bio je i domaćin, tako da se nisu poklopile kockice. Sigurno da smo u Kupu Srbije, koji je za Ribnicu uvek bitno takmičenje, mogli više.

Sezona je završena, ali aktivnosti ne prestaju?

Nastavili smo da treniramo, mogu slobodno da kažem kao da je početak priprema. Atmosfera u timu je sve vreme vrhunska, to se i sada oseća i drago mi je da momci imaju takav prilaz obavezama. Igrači sa strane će uskoro kućama, ostali nastavljaju da rade. Sve obaveze nisu gotove, druga ekipa ima još utakmica u Drugoj ligi "Zapad", tu je i finalni turnir Prvenstva Srbije za juniore... Mora mnogo da se radi. Nastojaću sa rukovodstvom kluba što pre da obavimo razgovore sa igračima kojima ističu ugovori, da znamo na čemu smo i da već sada selektiramo tim za narednu sezonu. Prošle godine smo tako uradili i vidi se da nismo pogrešili – zaključuje Boško Mačužić trener kraljevačke Ribnice.