XS
SM
MD
LG

Navijači Bešiktaša u transu: Minela Gačanica postigla gol na debiju!

Minela Gačanica - - photocredit: bjk.com.tr

Napadačica Bešiktaša i reprezentativka Bosne i Hercegovine, Minela Gačanica (24), danas je u Istanbulu doživela nezaboravan trenutak na svom debiju pred domaćim navijačima za turski klub. U derbiju protiv ALG Spora, Minela je postigla gol u stilu najboljih svetskih napadača, preokrenuvši tok utakmice i izazvavši erupciju oduševljenja među navijačima Bešiktaša.

Minela, pre svega, čestitke na fantastičnom debiju! Kakvi su tvoji prvi utisci nakon ove neverovatne utakmice?

Minela Gačanica: Hvala vam puno! Iskreno, još uvek nisam svesna svega što se dogodilo. Izaći na teren pred ovoliko navijača i postići gol na svom debiju - to je san svake igračice. Osećala sam podršku publike od samog početka, a kad je lopta završila u mreži, emocije su me preplavile. Ova utakmica mi je donela ogromnu sreću, ali takođe i odgovornost da nastavim ovako dalje. 

Tvoj gol je promenio tok utakmice, preokrenuli ste na 2:1 posle početnog vođstva gostiju. Možeš li nam opisati taj trenutak - šta ti je prolazilo kroz glavu?

Minela Gačanica: Bilo je neverovatno. Videla sam priliku i znala sam da moram brzo reagovati. Dobila sam odličnu loptu i instinktivno šutnula u dalji ugao. Kada sam videla da lopta ulazi u mrežu, to je bio osećaj koji se ne može opisati rečima. U tim trenucima ne razmišljaš previše – sve je stvar trenutka i fokusa. Najvažnije mi je bilo da pomognem ekipi i drago mi je što sam uspela brzo da se vratim posle male povrede od pre dve nedelje. 

Ovaj gol na debiju u Istanbulu sigurno će ti ostati u najlepšem sećanju. Kakvi su tvoji dalji planovi i ambicije?

Minela Gačanica: Bešiktaš je ogroman klub sa neverovatnim navijačima, i za mene je čast nositi ovaj dres. Ovaj gol je tek početak. Cilj mi je da se nametnem u ekipi, da doprinesem što više pobedama i, naravno, da postižem što više golova. Takođe, velika mi je čast igrati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, i nadam se da ću dobrim igrama u Bešiktašu dočekati u pravoj formi sledeću reprezentativnu pauzu i pomoći reprezentaciji da ostvari velike rezultate. 

Minela Gačanica je najbolji strelac Bosne i Hercegovine za prošlu sezonu sa 31 pogotkom za SFK Sarajevo, a već na samom startu pokazala je svoj neverovatan talenat u turskom prvenstvu. Njen debi za Bešiktaš u Istanbulu obeležila je lepim golom, i nadamo se da je to samo prvi od mnogih u ovoj sezoni.