XS
SM
MD
LG

Obrenovački derbi pripao Omladincu

Vuk Ilić trener Omladinca - foto: lična arhiva/FK Omladinac

Derbi kola odigran je na stadionu u Velikom Polju gde je Omladinac dočekao Strelac iz Mislođina. Gosti su na papiru imali ulogu favorita, ali na terenu je bila druga priča. Igrači Strelca preuzeli su inicijativu od samog početka, ali trener domaćih Vuk Ilić odlično je postavio svoju ekipu i čekao priliku iz kontranapada. Igrao se 15. minut utakmice, posle jedne osvojene lopte na sredini terena odlični Pejić dubinskim pasom pronalazi brzonogog Antonića koji iz punog trka matira istrčalog Kaljevića. Od tog trenutka imao je Omladinac još dve kolosalne prilike, a u dva navrata neprecizan je bio mladi Perenčević. Kazna stiže u 27. minutu utakmice, najbolji pojedinac Strelca Baković uputio je udarac na gol Ajdarića, mladi golman sjajno je intervenisao, ali odbitak je uz dosta sreće u mrežu poslao iskusni Ilić. Imao je Strelac nakon gola još jednu priliku iz slobodnog udarca, ali neprecizan je bio majstor fudbala Aleksa Stevanović.

Nastavak utakmice bolje je otvorio domaći tim, a ponovo je u glavnoj ulozi bio talentovani Perenčević koji je ponovo imao nekoliko neverovatnih situacija. Odličnu šansu za Omladinac imao je i Peković, ali njegov udarac iz neposredne blizine završava pored gola. Agresivno su igrali domaći i taj stil nikako nije odgovarao izabranicima Srđana Grujičića. Najbolju priliku da dođu do prednosti imali su posle kornera, kada je iz gužve loptu preko gola prebacio Todić. Da ceo plen ostane u Velikom Polju pobrinuo se najbolji akter susreta Lazar Antonić. Imao je Strelac napad koji je osujetio Rajko Kaličanin i fenomenalnim pasom pronašao Antonića, a najbolji strelac ekipe u maniru rasnih strelaca cepa mrežu i donosi veliko slavlje i još veća tri boda. U samoj završnici mogao je Omladinac i do ubedljivije pobede, ali je zicer propustio napadač Popović.

U kratkom vremenskom intervalu tim iz Velikog Polja savladao je dva izuzetno kvalitetna protivnika, a treba spomenuti da je ponovo fenomenalno funkcionisao štoperski tandem Nikola Stakić - Luka Vasić. U narednom kolu Omladinac ide u Šopić, dok Strelac na stadionu Radničkog dočekuje Turbinu.

Izjava trenera Vuka Ilića: "Izuzetno sam ponosan na momke, ovo je ekipa koja se relativno skoro sastala i već sad pokazuje da može da se izmeri i sa najboljima, a to Strelac svakako jeste. Respektovali smo ih, godinama igraju ovaj rang sa dosta uspeha i u svom timu imaju dosta kvalitetnih igrača. Imali smo jasan plan za utakmicu, gledali smo njihovu prethodnu i videli gde nam je šansa, to smo radili na treninzima i sve preneli na teren sa dosta uspeha. Ekipi Strelca i treneru Grujičiću želim puno uspeha, a mi idemo dalje korak po korak".

Omladinac - Strelac 2:1

Stadion: Aleksandar Miša Vasić (Veliko Polje). Gledalaca: 500. Sudija: Mićić Nikola (Beograd).

Omladinac: Ajdarić, Ilić, Kaličanin, Stakić, Vasić, Pejić, Kuljić, Perenčević, Antonić, Stamenić i Peković. Igrali su još: Milović, Popović, Vračarević i Vujić.
Strelac: Kaljević, Tejić. Todić, Radovanović, Narandžić, Vukelić, Todović, Stevanović, Ilić, Srećković i Baković. Igrali su još: Đaković, Petrović, Arsović, Ristić i Dževadžić.


Krtinska 0 : 3 Napredak
Borac (U) 0 : 5 Torpedo
Rojkovac 2 : 3 Radnički (R)
OFK Burovo 2 : 1 Budućnost
OFK Zabrežje 1 : 6 Šumadija
Omladinac 2 : 1 Strelac
Turbina 4 : 0 Pobednik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Turbina 4 4 0 0 12
2 Napredak 4 4 0 0 12
3 Šumadija 4 3 0 1 9
4 Omladinac 4 3 0 1 9
5 Torpedo 4 2 1 1 7
6 Strelac 4 2 1 1 7
7 Radnički (R) 4 2 1 1 7
8 Rojkovac 4 2 0 2 6
9 Pobednik 4 1 1 2 4
10 OFK Burovo 4 1 1 2 4
11 Budućnost 4 1 0 3 3
12 OFK Zabrežje 4 0 1 3 1
13 Borac (U) 4 0 0 4 0
14 Krtinska 4 0 0 4 0