XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Nemanji Smiljaniću “Otvaranje sezone – memorijal Vojislav Rakić”

BEOGRAD, 18. mart (Info centar).- Mladi strelac Grofa iz Kališta kod Požarevca Nemanja Smiljanić, osvajač drugog mesta na juniorskom Svetskom kupu u gađanju glinenih golubova u Porpetu prošle godine, osvojio je prvo mesto na turniru “Otvaranje sezone – memorijal Vojislav Rakić” u disciplini trap na strelištu “Bg sportskog centra Kovilovo”.

U konkurencniji 62 takmičara iz svih srpskih klubova u disciplini 50 golubova i finale sa 25 golubova po starim pravilima, Smiljanić je pogodio 66 golubova (40 u osnovnom delu i 20 u finalu). Branko Drljača (Rikošet, Beograd) sa 65 (44 i 21) i Pera Nedić (Jedinstvo trap Stara Pazova) sa 63 goluboa (46 i 17) bili su drugi i treći.

U finalu, četvrto mesto pripalo je Zoranu Lukiću (Rikošet) sa 62 (43 i 19), peti je bio Branislav Tančić sa 59 (53 i 16) a šesti Slobodan Perišić sa 57 (43 i 14).

Smiljanić je bio treći na otvaranju sezone u Staroj Pazovi krajem februara, kada je pobedio Zoran Lukić ispred Branka Drljače.

- Raduje ovakav odziv strelaca, izgleda da su se uželeli takmičenja – rekao je Dragan Jevtić predsednik Streljačkog saveza za leteće mete Srbije, koji je sa selektorom Dejanom Mihajlovićem pratio turnir.- Očkuje nas bogata sezona, jedan od valikih izazova je i učešće dvojice naših strelaca na Mediteranskom igrama u Turskoj i nadamo se dobrim rezultatima.

Prvo takmičenje za Kup Srbije u gađanju glinenih golubova – trap održaće se 23. i 24 marta takođe na strelištu “Bg sportskog centra Kovilovo”.