XS
SM
MD
LG

Banovo brdo nepremostiva prepreka za momke iz ravnice

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Nakon evropskih iskušenja i dvomeča sa slavnim amsterdamskim Ajaksom u kojima je i pored ispadanja dostojno reprezentovala domaću ligu, stara novosadsaka dama je stigla na Banovo brdo renomiranoj ekipi Čukaričkog. Pre početka utakmice naša zlatna olimpijka Zorana Arunović je od kapitena Čukaričkog Docića dobila na poklon dres sa brojem jedan i buket cveća.

Obzirom da Novosađani več za četiri dana nastavljaju nastup u Konferencijskoj ligi Evrope protiv slovenačkog predstavnika Maribora, u večerašnju utakmicu su ušli pomalo rezervisano, dok je domaćin, lišen ove sezone evropskih iskušenja, željan da se predstavi domaćem auditorijumu u najlepšem svetlu. Od samog početka bilo je veoma zanimljivo, Ivanović u 6. minutu pogađa spoljni deo mreže gola Novosađana sa nekih 6-7 metara. U 14. minutu ni Docić nije precizan, šutirao je slabijom desnom nogom sa desetak metara, veoma neprecizno. Domaći u 19. minutu sasvim zasluženo dolaze u vođstvo, Tufegdžić je sa krila idealno pronašao na petercu Kovača koji je bio neumoljiv.

Utakmica potom dobija sasvim drugu dimenziju, Novosađani su se odvažili da smelije krenu ka protivničkom golu, a Veličković sa peterca u 25. minutu pogađa gornji deo prečke. Minut kasnije dubinskim pasom Sukačev je izbacio samog pred gol domaćih Ivanovića, Kaličanin je smelom intervencijom, padom u noge, sprečio izjednačenje. Potom i sam Sukačev u 29. minutu iz blizine ne uspeva da savlada ˝hobotnicu˝ na golu domaćih.

Brazilac Melo ove promašaje gostiju kažnjava minut kasnije i u 30. minutu duplira prednost ˝Brđana˝, na asistenciju Docića. Utakmica je puna ritma i prelepih akcija, Melo u 34. minutu sa 12 metara šutira snažno po zemlji, zamalo neprecizno. Posle greške u odbrani domaćih Vojvodina ipak stiže do pogotka, strelac je bio Radulović u 37. minutu. Međutim mreže ne miruju, dva minuta kasnije ponovo je dva gola prednosti za domaće, akciju Cvetkovića i Ivanovića završio je Kovač udarcem pod prečku nemoćnog Carevića. Rezultatom 3:1 završeno je ovo više nego zanimljivo prvo poluvreme.
Nezadovoljan igrom svojih pulena trener gostiju Bandović je na poluvremenu izvršio trostruku izmenu, a sve sa željom da se iz Beograda vrati sa pozitivnim rezultatom. Međutim igra Voše nije hrabrila, tempo je opao, a Čuka je smišljeno zatvorila sve prilaze svom golu. Probali su doduše Bamidele i Poletanović u intervalu između 60. i 70. minuta udarcima sa distance da iznenade domaćeg golmana, ali im to nije pošlo za nogom. 

Rezultat iz prvog dela ostao je na snazi do kraja tako da se Čukarički bodovno izjednačio sa Crvenom zvezdom i OFK Beogradom na deobi drugog mesta. ˝Brđani˝ u narednom kolu igraju gradski derbi protiv povratnika u društvo najboljih OFK Beograda, najverovatnije u Zaječaru na stadionu pod Kraljevicom, dok je Vojvodina samo nominalni domaćin ekipi TSC-a u Bačkoj Topoli.

ČUKARIČKI - VOJVODINA 3:1 (3:1)

STADION: FK Čukarički. GLEDALACA: 600. GL.SUDIJA: Mitić Milan. POM.SUDIJE: Grujić Jovan i Blagojević Ivan. STRELCI: Kovač 19. i 39. i Melo 30.min (Čukarički), Radulović 37.min (Vojvodina). ŽUTI KARTONI: Sisoko, Melo, Kovač i Kaličanin (Čukarički), Sukačev (Vojvodina).
ČUKARIČKI: Kaličanin, Docić, Stevanović, Tufegdžić (Cioni), Ivanović (Rogan), Sisoko, Jovanović, Stanković, Miloš Cvetković, Kovač (Serafimović), Melo (Mihajlo Cvetković).
VOJVODINA: Carević, Korać, Đorđević, U.Nikolić (Zadi), Ivanović, L.Nikolić (Butean), Sukačev (Bamidele), Medojević, Veličković (Poletanović), Radulović, Drobnjak (Crnomarković).


Mladost (L) 2 : 1 Jedinstvo (Ub)
Tekstilac 0 : 4 Crvena zvezda
Novi Pazar 0 : 0 OFK Beograd
Čukarički 3 : 1 Vojvodina
TSC 0 : 0 Spartak ŽK
Radnički 1923 4 : 0 Radnički (N)
Napredak 1 : 1 IMT
Partizan 2 : 0 Železničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 3 3 0 0 9
2 Crvena zvezda 3 2 1 0 7
3 Čukarički 3 2 1 0 7
4 OFK Beograd 3 2 1 0 7
5 Novi Pazar 2 1 1 0 4
6 Mladost (L) 3 1 1 1 4
7 TSC 3 1 1 1 4
8 Železničar 3 1 1 1 4
9 Radnički 1923 2 1 0 1 3
10 Vojvodina 2 1 0 1 3
11 Radnički (N) 3 1 0 2 3
12 Spartak ŽK 3 0 2 1 2
13 Napredak 3 0 2 1 2
14 IMT 2 0 1 1 1
15 Tekstilac 3 0 0 3 0
16 Jedinstvo (Ub) 3 0 0 3 0