XS
SM
MD
LG

Ušćani na međunarodnom turniru u ruskom Jekaterinburgu

FK Ušće Novi Beograd - foto: N.Marković

Ušćani su pripreme obeležili gostovanjem u dalekom ruskom gradu Jekaterinburgu, gde su od 6. jula učestvovali na međunarodnom turniru. Imlai su priliku da se ogledaju sa kazakstanskim prvoligašem PFK Qizilqumom i Ravshanom iz Tadžikistana. Na put su poveli podmlađeni sastav, osvežen sa desetak omladinaca i kadeta, sastav je kompletiran sa 7-8 igrača koji su nosili dres u prošloj sezoni. Bila je to svojevrsna nagrada za najmlađe, posebno za omladince IMT-a, aktuelne prvake Kvalitetne lige Srbije i učesnike Lige šampiona.

Turneja je pomerila neuobičjeno rano početak priprema za 24. jun. Pored pomenutog turnira, po povratku su imali proveru sa Teleoptikom, igrali su sa Studentskim gradom, prvoligašem Hakanom iz UAE i ostalo je do početka prvenstva da odigraju utakmice sa KFK Ravna gora Barajevo i generalka sa BASK-om (10. avgust).

Poverenje da samostalno vodi prvi tim ukazano je Nemanji Markoviću, koji je bio deo stručnog štaba Ušća za mandata trenera Ilića, Bulatovića i Jakšića.

- Zadržali smo 7-8 igrača iz prošle sezone. Da pomenem Ilića i Vukašinovića i Milosavljeva, pojačanje iz Zvezdare, koji bi trebao znanjem i iskustvom da bude oslonac za mlade snage. Ekipa je dosta mlada, uglavnom se radi o igračima rođenim 2004/05. godine. Da bi sačinili balans u starosnoj strukturi intezivno se pregovara sa nekoliko iskusnijih igrača i blizu smo konačnog dogovora - raportira mladi trener Marković.

Trenira se dva puta dnevno, po potrebi kombinovano, na stadionu IMT-a, na Novom Beogradu.