XS
SM
MD
LG

Jelena Erić: Medalja je san

Duh olimpizma zahvatio je grad na Ibru. Kako i ne bi kada je iz Kraljeva na najvećoj svetskoj sportskoj smotri do sada nastupilo 13 Kraljevčana,a sada je ta brojka veća za najbolju biciklistkinju na ovom prostorima Jelenu Erić. Ona je prva dama u istoriji srpskog biciklizma koja će nastupiti na OI, a tim povodom u Skupštini grada za nju i selektora reprezentacije Miloša Miladinovića, takođe Kraljevčanina, organizovan je prijem.

Ponosni smo na činjenicu da su ovde rođeni i da su na OI nastupili Radoš, Rajko i Radiša Čubrić, jedan Ljubodrag Duci Simonović, Bojana Milošević, Nenad Krstić, Dejan Brđović, braća Petković, braća Kovačević, Mina Popović... Ispraćamo Jelenu Erić u Pariz u nadi da će na svojoj prvoj Olimpijadi dostojno reprezentovati naš grad i Srbiju. Konkurencija će biti žestoka i nadamo se da će jelena pokazati da spada u sam svetski vrh. Svaki rezultat koji napravi za nas će biti kao medalja – naglasio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

Članica španske profesionalne ekipe Movistar, koja za svoj Metalac uvek nastupa na trkama šampionata Srbije, nedavno je nastupom na ženskom Điru pokazala da spremno čeka iskušenja na OI.

Srećno u Parizu - Jelena Erić sa selektorom Milošem Miladinovićem i legendarnim Radišom Gilom Čubrićem

Osećam se odlično, dobro sam radila, dobro se spremila. Trka će biti naporna, vozi se 160 kilometara, konkurencija 90 takmičarki iz celog sveta. Tu su i svetski priznata imena. Znam ih sve, vozila sam sa njima i protiv njih. Ne plašim se, naprotiv. Imam veliki motiv da pokažem ko sam i odakel dolazim. Boriću se za najviši plasman, realno je da budem u deset, a za više...videćemo – smireno priča Jelena Erić.

Selektor reprezentacije Miloš Miladinović smatra da je Jelena može da se nosi sa najboljim takmičarkama na planeti.

Pored Jelene nastupa i Ognjen Ilić u konkurenciji biciklista. Drumska trka kod biciklista je 3. avgusta i vozi se 270 kilometara. Kod dama se vozi u nedelju 4. avgusta. Jelena je spremna, dobro poznaje konkurenciju i siguran sam da ako ne bude nekih pehova biće dobro plasirana. Hvala gradu, našem Sportskom savezu što su nas podržali, organizovali ovaj ispraćaj. Znači nam to i daje nam podstrek za OI – kaže Miloš Miladinović.

Među putnicima će biti još jedan kraljevački olimpijac, legendarni Radiša Čubrić, koji je stvorio Jelenu Erić.

Trojica Čubrića su nastupali na OI (Minhen, Seul, Barselona), a Jelena je takođe iz naše familije i to je retka situacija da jedan porodica da ovalve sportiste koji nastupe na četiri Olimpijade. Biciklizam je težak sport, konkurencija je izuzetna i teško je očekivati borbi za medalju. Moramo biti realni, ali verujem da Jelena može da se nađe među deset najboljih – napomenuo je Radiša Gile Čubrić.

Biciklisti voze u subotu 3. avgusta i trka počinje u prepodnevnim satima. Ženska drumska trka startuje u nedelju 4. avgusta od 14 časova.