XS
SM
MD
LG

Novo rukovodstvo u zonašu iz Velike Plane

Lična arhiva - foto: N. Jocić

FK Morava iz Velike Plane je održala izbornu Skupštinu i izglasala novog predsednika. Naredne četiri godine, nekada srpskoligaša, a već deceniju zonaša iz Velike Plane, kao predsednik će predvoditi Marko Golubović, bivši igrač i trener ovog kluba. Za potpredsednika kluba je izabran Negovan Jocić, bivši golman kluba i sudija, generalni sekretar će biti Aleksandar Milić, sportski direktor je Aleksandar Maksimović, dok će direktor omladinske škole biti Dragan Pavlović.
- Želim da se zahvalim na ukazanom poverenju. Verovatno sam najmlađi predsednik Morave ikada, ali u klubu sam već mnogo godina i znam kako funkcioniše i šta nam je potrebno da idemo napred. Veliku zahvalnost moram da iskažem i bivšem predsedniku, Strahinji Paveškoviću, koji je napravio sjajne temelje za dalji rad. Sada sa novim i mladim ljudima želimo u nove pobede. Izabrao sam ljude u koje imam poverenja. Pored Jocića, Milića, A.Maksimovića i Pavlovića, članovi Upravnog odbora će biti dojučerašnji kapiten Ivan Jančić, Marko Belić, Predrag Spaskov, Nebojša Stanojević, Dejan Marković i Mališa Maksimović. U narednih nekoliko dana obavićemo razgovore sa još četiri privatnika koji bi pomogli u funkcionisanju kluba. Ove sezone cilj je stabilizacija kluba, poboljšanje infrastrukture na Gradskom stadionu kao i postavljanje reflektora i gornji deo tabele u zoni Dunav. Naredne dve godine jurišaćemo na Srpsku ligu gde nam je i mesto, pokušaćemo da uradimo nov teren i sistem za zalivanje, a sve to uz pomoć lokalne samouprave, Turističke organizacije i naših sponzora. Takođe, nastavićemo sa ulaganjem u omladinsku školu, jer moramo da pravimo naše igrače za prvi tim - završio je izlaganje novopostavljeni predsednik Marko Golubović.
Pripreme prvog tima su zakazane za 15. jul, a prva provera je već 20. jula kada će gostovati ekipi Mladog Borca iz Sedlara, dok su naredni protivnici Šumadija Kragujevac, Sloga Batočina, Rembas Resavica, Omladinac Šetonje i generalna proba protiv Sloge iz Petrovca.