XS
SM
MD
LG

Održano 48. po redu Republičko šahovsko prvenstvo Saveza distrofičara Srbije

Republičko šahovsko prvenstvo Saveza distrofičara Srbije u Vrnjačkoj Banji, foto: D.Ivanović

U Hotelu Breza u Vrnjačkoj Banji po deveti put održano je Republičko prvenstvo Saveza distrofičara Srbije u šahu. Nastupilo je 40 takmičara iz 14 opštinskih i regionalnih udruženja osoba sa mišićnom distrofijom. Oni su se takmičili u četiri kategorije i to seniori prva i druga liga, žene i juniori.

"Ovaj šahovski turnir je jednaod najvažnijih i najvećih aktivnosti koje organizuje naš Savez. Ujedno je i divna prilika da se naši članovi druže i da odmere snage u šahovskom sportu koji zbližava ljude. Ovo je 48. po redu takmičenje a u Vrnjačkoj Banji deveto, pored sportskog-takmičarskog aspekta ova manifestacija ima za cilj da ukaže lokalnim samoupravama i vlasnicima turističkih objekata, da zbog potrebe ulože sredstva  u adaptiranje i prilagođavanje, kako bi svoje resurse, stavili na raspolaganje svim građanima Srbije", rekao nam je tom prilikom Dušan Trojanović predsednik Saveza distrofičara  Srbije.

On je istakao problem sa pristupačnošću turističkih objekata na nivou cele Srbije i to je ono što je ukazano na ovom skupu. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, bilo je pokrovitelj odnosno Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom. Slogan je bio "Srbija bez barijera". U trodnevnom terminu ovo je bila prilika za promovisanje inkluzivne Srbije, otvorene i dostupne za sve njene građane. Evo i rezultata sa održanog Republičkog šahovskog prvenstva Saveza distrofičara Srbije u Vrnjačkoj Banji.

Seniori prva liga prvo mesto Marko Stojanović UDMO Šabac, drugo mesto Fikret Kecap UD OSI Živeti zajedno i treće mesto Dejan Milojković UDRO Kruševac. Rezultati žena: prvo mesto Slavica Todorović Moud Smederevo, drugo mesto Jelena Petrović UDMO Šabac i treće mesto Ana Stamenov  UDŠO Kragujevac. U takmičenju omladinaca prvo mesto osvojio je Vuk Đorđević UD Niš, drugo mesto Ilija Marinković UD Beograd i treće mesto Stefan Rašković UDŠO Kragujevac. Među seniorima druga liga najbolji je bio Miloš Todorović UD Niš, drugo mesto Vlado Dodić UDGS Bolji život i treće mesto pripalo je Ivici Rakiću iz UDRO Kruševac.