XS
SM
MD
LG

Nema uspeha bez rizika

Radmilo Mihajlović; Foto - Fejsbuk

BEOGRAD – Radmilo Mihajlović, nekada golgeter Željezničara i Dinama, dugo je fudbalsku karijeru gradio u Nemačkoj. Poznaje odlično tamošnje fudbalske prilike, hvali organizaciju šampionata, pruža podršku Srbiji, ali veruje da „orlovi“ teško šta mogu ostvariti na 17.Evropskom prvenstvu.

Radmilo Mihajlović fudbal je igrao i u toj igri uživao. Bio je  najbolji strelac Jugoslavije 1986/87., a nosio je dres sarajevskog Željezničara, zagrebačkog Dinama, Bajerna iz Minhena, Šalkea, Ajntrahta, na zalasku karijere bilo ga je u Južnoj Koreji i na Kipru. Bio je i reprezentativac Jugoslavije.

„Takmičenje u Nemačkoj besprekorno je organizovano. Nemačka je zemlja koja, zajedno sa Englezima, nudi možda i najviše u celom svetu po pitanju infrastrukture, stadiona i ekskluzivitet koji poseduju nemački timovi. Nisam sumnjao da može doći organizacija u pitanje“, ističe Mihajlović.

Srbija nije razočarala protiv Engleske, ali nije ni pobedila, poražena je. On ne očekuje previše u meču protiv Slovenije, kaže da su šanse 50:50.

„Ja bih rekao da Srbija jeste razočarala u meču protiv Engleske. Tako se ne igra na EP. Jedna od retkih reprezentacija koja je u prvih pola sata te utakmice igrala dosta defanzivno, nakaradno, sa dosta grešaka. Naši igrači okovani su bili strahom. Drugo poluvreme bilo je bolje, sa prilično jalovih šansi. Iammo dosta grešaka u organizaciji igre. Posle dosta vremena imamo izuzetne napadače Vlahovića i Mitrovića, a oni pokrivaju protivničke igrače. Morali smo organizovati igru da stvorimo šansu tim momcima da postignu gol. Što se tiče utakmice sa Slovenijom, oni su pokazali da imaju strpljenje, odgovornost, borbenost. Ako Srbija želi da pobedi, mora dobiti Slovence u trčanju. Milim da smo bolji od njih, ali šanse su 50:50“, oprezan je Radmilo Mihajlović.

Dupunio je komentar utakmicom Engleske i Danske i tome ko bi grupe C mogao u narednu rundu takmičenja.

„Englezi su favoriti. Dosta su izmiksovali ekipu. Nejasni su mi u povlačenju protiv nas u drugom periodu igre. Izgledaju dosta umorno. Ipak, oni su favoriti u grupi C, pa Danska koji igraju moderan fudbal, a za treće mesto boriće se Srbija i Slovenija“, smatra Mihajlović.

Viđena je sadržajna igra u meču Portugalije i Češke. Ronaldo i saigrači su do trijumfa došli u sudijskoj nadoknadi vremena. Ovo je Portugalcima 9.EP, a osmo uzastopno.

„Mogu otići do same završnice. To je tim koji ima sjajne pojedince. Praktično su svih 90 minuta u okruženju držali reprezentaciju Češke. Ima dosta kvaliteta u portugalskoj ekipi. Bekovi se ubacuju, štoperi pomažu, a igrači od 40 godina imaju pravi odnos ka igri. Uz Nemce, Francuze, Holanđane, Portugalci su u užem krugu za osvajanje šampionata u Nemačkoj“, prognozira Mihajlović.

Francuze, Nemce, Špance, Italijane mnogi vide u polufinalu. Neki prizivaju i uspeh Srbije, ali...

„Nažalost, dobili smo Portugalce u Lisabonu kada smo zadovoljni bili igrom i ponašanjem, rezultatom. Međutim, kod nas je odbrana u krilu našeg golmana. Nemaju hrabrosti da iznesu loptu. Kada se lopta osvoji, ni Vlahović i Mitrović nisu brzi u napadu. Dakle, mora se naša zadnja linija pomeriti napred. Mora se nekada i rizikovati. Kada ćemo, ako ne u mečevima protiv Slovenije i Danske“, zaključio je Radmilo Mihajlović.

Radmilo Mihajlović – Fočak i građanin sveta!

Po fudbalskoj volji...

Mihajlović u dresu SFR JUgoslavije; Foto - Fejsbuk


Danska 0 : 0 Srbija
Engleska 0 : 0 Slovenija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Engleska 3 1 2 0 5
2 Slovenija 3 0 3 0 3
3 Danska 3 0 3 0 3
4 Srbija 3 0 2 1 2