XS
SM
MD
LG

Užički "Putari" trasirali put ka Srpskoj ligi

FK Jedinstvo Putevi - foto: I. Karapetrović

 

Kada smo upitali Ivana Karapetrovića, predsednik Jedinstvo Puteva, prvaka Zapadno-moravske zone, gde leži tajna sjajnog izdanja i povratka u Srpsku ligu, lakonski je odgovorio: "Кad smo rešili da se vratimo, vratili smo se". Protekli period iskoristili su da sa grupom ambicioznih ljudi stabilizuju klub, postave ga na zdrave noge, i rezultati su došli sami po sebi.

Pre plej-ofa obezbedili su naslov i u razigravanju šansu dali mlađim igračima. Slavili su na 20 utakmica, dve odigrali nerešeno i tri puta izgubili. Najuspešniji su domaćin i gost, na kraju završili su sa prednošću nad Polimljem iz Prijepolja od deset bodova.

Postojeći sastav je na okupu 2-3 godine i u međuvremenu samo je vršena doselekcija. Najzvučnije ime koje su doveli je Mitrović iz Mladosti (Lučani) i 2-3 srpskoligaška igrača. Karapetrović kaže da ne može reći da je bilo lako, neke utakmice su teškom mukom dobili.

- Od drugih smo se razlikovali u načinu rada, odlučila je naša volja, želja i disciplina. Mnogo smo dobili angažovanjem mladog Mitrovića (21) i u proteklih šest meseci je opravdao očekivanja i raduje nas da će ostati u klubu. Da pomenem učinak Đorđa i Nikole Lazovića (nisu braća), Cvetkovića, Marića, najboljeg strelca lige. Da se zaključiti da ko nema kvalitetan omladinski pogon pre ili kasnije dođe u problem. Zahvaljujući širokoj bazi, stručnom i odgovornom radu trenera mlađih kategorija uvek smo bili u prilici da prvom timu priključimo 3-4 talentovana igrača - navodi prvi čovek "Putara" i naglašava ulogu trenera Ivana Janića, koji je u klubu četri godine i očigledno se rad na duže staze isplatio.

Pored prvaka iz Užica, pomenimo drugoplasirano Polimlje, Savinac, Jedinstvo iz Konjevića... Od dva dojučerašnja srpskoligaša, Sloga iz Bajine Bašte se u nastavku prvenstva donekle konsolidovala i zaigrala u plej-ofu, dok Budućnost iz Arilja predstavlja najveće razočarenje i bez osvojenog boda seli se u Okružnu ligu.

Jedinstvo Puteve očekuju veliki investicioni radovi na izgranji modernog terena sa veštačkom podlogom. Matična firma se ponudila da u vidu donacije uradi pripremne radove i podlogu, a uz pomoć FSS postavila bi se veštačka trava.


Polimlje 5 : 1 Polet (T)
Savinac 1933 4 : 3 Jedinstvo (K)
Sloga (BB) 1 : 2 Jedinstvo Putevi
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo Putevi 25 20 2 3 62
2 Polimlje 25 15 7 3 52
3 Jedinstvo (K) 25 14 3 8 45
4 Savinac 1933 25 13 3 9 42
5 Sloga (BB) 25 9 7 9 34
6 Polet (T) 25 10 3 12 33