XS
SM
MD
LG

Petar Jakšić – novi reprezentativac u redovima Radničkog

Petar Jakšić - foto: SPD Radnički

Mladi bek reprezentacije Srbije, Petar Jakšić (23), četvrti je igrač srpskog nacionalnog tima koji je u aktuelnom prelaznom roku pojačao kragujevački Radnički.

Ovaj talentovani vaterpolista ponikao je u Partizanu, a u minuloj sezoni bio je kapiten i jedan od najboljih igrača „crno-belih“.

- Radnički pravi dobru ekipu, igraće se na sva četiri fronta sa izuzetno visokim ambicijama i nije mi bilo teško da se opredelim za jedan takav projekat. Za mene kao mladog igrača u ovom trenutku su veoma bitne te jake utakmice i kvalitetan rad u klubu, a nema sumnje da će mi treninzi u Kragujevcu sa iskusnim trenerima, ali i saigračima, to omogućiti – smatra Jakšić.

Mlađi brat našeg proslavljenog reprezentativca Nikole, dobro poznaje prilike u kragujevačkom taboru i nove saigrače. Sa trenerom Urošem Stevanovićem sarađivao je najpre u juniorskoj reprezentaciji, a zajedno su osvojili Svetsko prvenstvo 2021. godine, u Pragu. Pod njegovom selektorskom palicom debitovao je zimus i u seniorskom sastavu „delfina“ i to na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

- Poznajem dobro većinu novih saigrača, sa mnogima od njih sam nastupao zajedno kroz klub i reprezentaciju, dok sam se sa ostalim susretao kao rival kroz utakmice. Takođe, jako dobro sam upoznat i sa sistemom trenera Stevanovića, sarađivali smo najpre kroz juniorsku, a zatim i seniorsku reprezentaciju i sigurno je da mi neće biti teško da se uklopim. Mislim da zaista možemo da idemo na najviše ciljeve – zaključio je Jakšić.

Podsetimo, Radnički su do sada pojačali srpski reprezentativci Strahinja Rašović, Radoslav Filipović i Radomir Drašović, kao i crnogorski internacionalac Nikola Murišić.