XS
SM
MD
LG

Beogradsko kolo bolje od lozničke sambe

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Prva utakmica finala play-offa Prvenstva Srbije pripala je Lozničanima, a večeras je na redu bio drugi čin. Igralo se veoma tvrdo, sa akcentom na odbranu. U prvih desetak minuta zabeležena je samo jedna prilika i to za goste, Matijević nije uspeo da savlada Josimovića iz neposredne blizine. Nešto aktivniji pristup Loznica kruniše golom u 16 minutu, strelac je, volej udarcem sa 9 metara, bio brazlski internacionalac u redovima zelenih Silva Pinjeiro. Beograđani potom preuzimaju inicijativu, njihovi napori da izjednače rezultat sveli su se na neiskorišćenu priliku Petraševića, pa su na odmor otišli sa golom zaostatka.

Napori domaćih da odmah na početku poravnaju, rezultirali su pogotkom Ljujića u 23. minutu, asistent je bio Kocić. Isti igrač je samo minut kasnije mogao još jednom da se upiše u strelce i totalno preokrene rezultat, ali mu je reprezentativni golman Vulić odbranio udarac sa svega par metara razdaljine. Jakov Vulić je u 29. minutu izrastao u istinskog junaka kada je čudesnom odbranom sprečio Jovanovića da postigne gol sa svega metar udaljenosti od njega. 
Međutim, bio je nemoćan tri minuta kasnije pred kolegom iz reprezentacije Strahinjom Petrov, FON Banjica je povela sa 2:1. Gostima kao da je voda ušla u uši, posle samo minut Pešić je iskoristio sjajan pas Petraševića i povisio na 3:1. Od tog trenutka Loznica igra sa igračem golmanom u polju i svesno ulazi u rizik da iz tranzicije bude kažnjena. To se i obistinilo u 38. minutu kada je Lazić sa svoje polovine loptu poslao u prazan gol. Samo što su krenuli sa centra gosti preko drugog Brazilca u njihovim redovima, Felinto Silve, smanjuju na 4:2 i ulivaju kakvu takvu nadu da mogu stići do povoljnog rezultata. Rizik sa taktikom bez vratara na golu gostima se nije isplatio, jer Petrov svojim drugim golom 65 sekudi pre završetka stavlja tačku na utakmicu.

Do prehara će stići ekipa koja prva zabeleži tri pobede, a nakon večerašnjeg duela rezultat je 1:1. Kampanja se seli u Loznicu gde će biti odigrana naredna dva meča u kojima je prošlogodišnji šampion favorit. Pitanje da li će Beograđani smoći snage da seriju vrate u glavni grad i petu odlučujuću utakmicu odigraju na svojoj Banjici.

FON BANJICA - LOZNICA GRAD 5:2 (0:1)

SALA: USC Voždovac Banjica. GLEDALACA: 400. SUDIJE: Mihajlović Srđan i Jović Bratislav. STRELCI: Ljujić 23, Petrov 32. i 39, Pešić 33. i Lazić 38.min (FON Banjica), Silva Pinjeiro 16. i Felinto Silva 38.min (Loznica grad). ŽUTI KARTONI: Matijević i Vasić (Loznica grad).
FON BANJICA: Josimović, Krasnić, Petrov, Kocić, Jovanović - rezerve: Mitić, Krstić, Kalanović, Petrašević, Ljujić, Lazić, Šljukić, Pajković, Pešić.
LOZNICA GRAD: Vulić, Felinto Silva, Rosić, Silva Pinjeiro, Mačado - rezerve: Marojević, Vasić, Živanović, Radovanović, Avramović, Pavlović, Matijević.


Sledeća vest
100 godina Morave