XS
SM
MD
LG

PLS - plej-of: Derbi u Odžacima, "romantičari" se mogu osigurati, pored Tamnave Inđijci vidaju rane, "oklopnici" pored Marakane traže dobitnu kombinaciju

Foto: Prva liga Srbije

U subotu se igra drugo kolo plej-ofa Mozzart Bet Prve lige. Premijera je donela uglavnom očekivane rezultate. OFK Beograd je nakon preokreta pobedio Ubljne i odmakao 13 bodova. Smedereici su minimalcem dobili neambiciozne Mitrovčane, Šapčani dodatno podmlađene grafose, i malo iznenađenje, ako se to može reći je trijumf Tekstlca pored pruge u Inđiji.

Derbi se igra u Odžacima, gde gostuje OFK Beograd. Nakon kratkog rezultatskog zastoja i sporne utakmice sa Mladošću GAT, Tekstilac je podesio nišanske sprave i nagovestio da se vraća u formu koja ga je krasila veći deo proleća. U pobedama je nerešeno i za domaćina meč može biti od životne važnosti. “Romantičari” su do 75. minuta u derbiju bili u zaostatku, da bi do kraja preokrenuli i za četiri minuta preko Stojisavljevića stigli do pobede. U preostalih šest utakmica potrebna su im tri boda da matematički potvrde plasman u elitu. Knežević je u sredu sedeo na klupi Zvede u kupu, N.Mituljikić ima problem sa člankom, dok je Ilić duže povređen.

Zanimljivo će biti na Ubu, u sudaru Jedinstva i Inđije. Oba rivala su pretrpeli poraze na startu, s tim da je neuspeh za zelene bio bolan i udaljio ih od druge pozicije. Za domaćina važi konstatacija da ima izuzetno kvalitetan ofanzivni red na čelu sa Karikarijem i Zubairom (ukupno 21 gol), koji u 80 odsto slučajeva rešavaju utakmicu. Inđiji je teško pao poraz i poistovećuju ih sa neuspesima od Jedinstva i Metalca pored pruge. U prvom poluvremenu bili su bolji i iz individualne greške primili gol, u nastavku su više srljali i neorganizovano napadali. Povrh svega, prvi i drugi trener Golić i Petrović su zaradili isključenje i neće sedeti na klupi u Ubu. Biće jači za Janjića i Mitrovića, ali izostaje strelac Stojanović.

Mladi sastav RFK Grafičara suprostaviće se ambicioznim Smederevcima, koji imaju visoke aspiracije. Trener Neđić koristi završnicu da u igru uključi što više igrača, koji su imali manju minutažu. Smederevo 1924 je favorit, na premijeri su dominirali i mogli su biti ubedljiviji. Mitrovčani su se držali do 76. minuta i gola Dimitrijevića. “Oklopnicima” su u startu davane male šanse, ali su prevazišli sva očekivanja. Krasi ih defanzivni blok, sa najmanje primljenih golova i šest poraza.

Na Heseni odigraće Radnički i Mačva savski derbi. Domaćin je osmi i bez većih ambicija odigraće do kraja sa željom da favoritima pomrsi račune. Trener Nikolić je uveren da su pored tvrđave bili blizu boda. Mačva još sniva o baražu, mada su udaljeni šest bodova. Protiv Šapčana je i tradicija, jer tri godine su bez trijumfa pored Save. Očekuje se tvrda, taktički zahtevna utakmica, sa malo golova.


Smederevo 1924 0 : 0 Mačva
Radnički (SM) 1 : 0 RFK Grafičar
OFK Beograd 3 : 0 Inđija Toyo Tires
Jedinstvo (Ub) 2 : 1 Tekstilac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 33 22 5 6 71
2 Jedinstvo (Ub) 33 16 7 10 55
3 Inđija Toyo Tires 33 16 5 12 53
4 Smederevo 1924 33 13 13 7 52
5 Tekstilac 33 14 9 10 51
6 Radnički (SM) 33 13 9 11 48
7 Mačva 33 12 10 11 46
8 RFK Grafičar 33 12 9 12 45