XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Jelen i Sloga nakon preokreta, Torpedo brojao do 14!

Trinaestom kolu gradskih šabačkih liga, a četvrtom po redu tokom proleća, došao je kraj. Golova je bilo pregršt, baš kao i zanimljivih i neizvesnih ishoda, uz dva značjna preokreta. Svojom efikasnošću istakli su se u grupi Mačva gde su na četiri utakmice postignuta 31 gola. Za malo da se za polovinu “pobrine” Torpedo, koji je zaista “torpedovao” Savacium - 14:0. Sa ovim učinkom došli su do cifre od 36 golova u poslednja četiri meča. Najbolji strelci ekipe iz Tabanovića, a sada ujedno i lige, Siniša Nikolić (19) i Nemanja Rajić (18), kao da su se takmičili između sebe postigavši zajedno devet golova.

Subotnji susret na Letnjikovcu umalo da dobije neočekivan epilog. Čitav sat mreže su mirovale, da bi onda Stanko Stanković doneo vođstvo Romi. Veliko iznenađenje sprečio je rezervista gostiju Vladimir Gligorić, koji sa dva pogotka, u 76. i 89. minutu, ipak donosi sva tri boda Slogi. I lider je morao da zaradi svoju pobedu u Drenovcu. Krenuli su dobro, sa relativno brzim vođstvom u 15. minutu, ali toliko vremena trebalo je Partizanu da izjednači zahvaljujući uspešno izvedenom jedanaestercu. Odmor je mnogo značio fudbalerima Sanrajsa obzirom da su po izlasku iz svlačionice ponovo poveli, a zatim u 53. minutu duplirali. Strelac oba ta gola bio je Mateja Pajtić. Do kraja utakmice obe ekipe su postigle po još jedan gol, s tim da su Šapčani najpre vodili i sa 4:1. Culjković nastavlja sa uspehom da se nosi sa Napretkom, ovoga puta beše to i ubedljivo (6:2). Iako su prednošću od 2:0 u 8. minutu gostima veoma brzo stavili do znanja kakav će ritam utakmica imati, Ševaričani su se regrupisali i nedugo zatim su prepolovili deficit. Gotovo 50 minuta nakon toga rezultat se nije menjao, a onda je Culjković napravio kanonadu za samo 15 minuta kada su goste četiri puta terali da izvedu loptu sa centra. Malo je falilo da se stanje na tabeli značajnije promeni, ali kako je vodeći trojac zabeležio nove uspehe, onda samo možemo da konstatujemo “ista meta, isto odstojanje”. Culjković se doveo u poziciju da bi mogao da ostvari bolji plasman, no od toga će zavisiti ishodi u preostalim utakmicama, naročite one koje budu usledile posle sledeće kada će igrati na teškom gostovanju u Bogosavcu.

Pored preokreta na Letnjikovcu, on je još viđen, ni manje ni više, nego u derbiju kola odigranom u Jelenči. Gotovo od samog početka išlo je u dobrom pravcu za fubalere Svileuve, a još bolje od 38. minuta kada su vodili sa 2:0. Jelen uspeva da uzvrati do kraja poluvremena, zatim i po nastavku igre. Ni još jedno vođstvo Svileuvčani nisu sačuvali, iz 58. minuta, jer na scenu stupa Dragan Nikolić čiji het-trik (66′, 75′ i 89′) donosi preokret i pobedu Jelenu od 5:3. Prvom na tabelu trebalo je malo vremena da probije bedem Metlića, ali kada im je to pošlo za rukom, za 16 minuta su postigli četiri gola i tako rešili pitanje pobednika. I na ovom meču beležimo het-trik u režiji desetke Rudara, Ivana Tomića. Usled dobrih partija koje Bojić pruža, ne bi mogli reći da je iznenađenje što su slavili u Cerovcu, ali svakako jeste zbog više nego ubedljivog slavlja (5:1). Svoj dan imao je Ladomir Žunić koji je imao četiri “recke”, počev od druge pa one poslednje u nizu. Pobede vezuje i Borac BTG, koji je bio bolji u duelu sa Mladost Sl. (0:3). Ključni momenti odigrali su se u drugih 45 minuta kada gosti postižu sva tri gola, preko tri različita igrača, od 56. do 77. minuta. Konačan rezultat pete utakmice ove grupe, Jedinstvo – Zablaće, biće poznat nakon odluke nadležnog komesara jer je prekinuta u 87. minutu pri rezultatu 2:1 za domaćina.

Izvor: ofssabac.org.rs


Metlić : Bojić
Galeb : Borac BTG
Rudar DCR : Zablaće
Mladost (Sl) : Mladost (Sv)
Jedinstvo : Jelen
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar DCR 14 11 3 0 36
2 Mladost (Sv) 14 10 0 4 30
3 Jelen 14 10 0 4 30
4 Zablaće 14 9 0 5 27
5 Galeb 14 7 1 6 22
6 Bojić (-1) 14 6 2 6 19
7 Jedinstvo 14 5 1 8 16
8 Borac BTG 14 5 0 9 15
9 Mladost (Sl) 14 2 1 11 7
10 Metlić (-3) 14 1 0 13 0