XS
SM
MD
LG

Održana druga redovna sednica Skupštine FSRZS

U petak 29. marta 2024. godine u prostorijama Doma Kulture u Ubu, održana je druga redovna sednica Skupštine FS Regiona Zapadne Srbije za tekuću 2024. godinu uz prisustvo 32 od 48 delegata.

Skup je otvorio zamenik predsednika Opštine Ub, gospodin Aleksandar Jovanović-Džajić, koji je pozdravio sve prisutne delegate i goste i zahvalio se Savezu zato što je izabran Ub kao mesto održavanja Skupštine FS RZS.

Predsednik Saveza, gospodin Nebojša Živanović, je zatim uzeo reč i pozdravio sve delegate i goste (Skupštini su kao gosti prisustvovali Miroslav Tanjga ispred FSS, predsednik FSR Istočne Srbije Zoran Ignjatović, potpredsednik FS RIS Vladan Gašić, predsednik FS Vojvodine Dragan Simović, generalni sekretar FS Vojvodine Miodrag Cvijić, generalni sekretar FS Beograda Miloš Mirković, Aleksandar Pivić direktor takmičenja Super i Prve lige Srbije i Darko Ramovš generalni sekretar Zajednice fudbalskih klubova Super i Prve lige Srbije). Predsednik Živanović se osvrnuo na prethodnu godinu, od Skupštine održane 24. marta 2023. godine pa do današnjeg dana, napomenuvši da je najvažniji zadatak i prioritet da regularnost takmičenja bude na najvišem nivou i da je Savez pokazao celoj Srbiji da je istrajan u toj borbi za regularnost.

Nakon izlaganja Nebojše Živanovića, Skupština je započela svoj rad čiji je dnevni red sadržao devet tačaka: verifikovani su mandati svih novih delegata skupštine, usvojen je zapisnik sa prethodne sednice, verifikovan je mandat čanu IO FS RZS Goranu Milanoviću i postavljen je nov član komisije za žalbe (Sonja Filipović umesto Igora Vulovića). Delegati su jednoglasno usvojili izveštaj o finansijskom poslovanju Saveza za 2023. godinu i usvojili finansijski plan Saveza za 2024. godinu. U poslednjoj tački dnevnog reda jednoglasno je usvojena promena Statuta, odnosno promenjena je adresa FS RZS, koji se od danas nalazi i zvanično na adresi: Daničićeva broj 11.

Na kraju, FS Regiona Zapadne Srbije je izrazio veliku zahvalnost za organizatore Skupštini opštine Ub, Fudbalskog savezu opštine Ub kao i SSOS Fudbalskog saveza opštine Ub.

Izvor: fsrzs.com