XS
SM
MD
LG

Studentski sport: Ko prođe mimo sporta – prošao je mimo života

BEOGRAD, 1. mart (Info centar).- Lepom rečenicom da „ko prođe mimo sporta a ne oproba se u njemu – prošao je i mimo života“ počeo je konferenciju za medije povodom počeka sportskih takmičenja na Beogradskom univerzitetu Vuk Rašović istaknuti džudista, počasni profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i predsednik Univerzitetskog sportskog saveza Beograda.

- Univerzitetski sportski savez Beograda, uspešno nastavlja sa organizacijom košarkaških i rukometnih studentskih liga – rekao je Vuk Rašovoć najavljujući događajima bogatu sezonu studentskog sporta.- I pored finansijskih teškoća, nadamo se da ćemo uspeti da privučemo u sport studente i da još jednom dokažemo da je mladost jača od svih nedaća. Sportisti sa Beogradskog univerziteta imaju svetski kvalitet, skor i da nema nekog studentskog međunarodnog takmičenja a da nismo doneli najsjajnije medalje u košarci, odbojci, rukometu... Veliku pomoć pruža na Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja i nema veće snage u studentskom sportu od ove organizacije.

Dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja profesor Đorđe Stefanović u pozdravnoj reči je naglasio:

- Sport ne samo da studentima pomaže u očuvanju zdravlja, već izgrađuje ličnost, uči etičkim i moralnim normama i motiviše da se radom dođe do rezultata. Ne želimo da gajimo lenjost, već da naučimo studente da i u životu, kao i u sportu, budu borbeni i uporni. Naš fakultet pružiće svu neophodnu pomoć u organizaciji ligaških i drugih takmičenja, imamo dobre uslove i želimo da se što više studenata bavi sportom.

Stefan Kovačević, predsednik sportske organizacije studenata Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja je istakao:

- Više od 6.000 studenta na Beogradskom univerzitetu prođe kroz sportska takmičenja. Prednjače studenti Fakulteta organizacionih nauka i daju dobar motiv ostalim fakultetima da pokušaju da ih dostignu. Naši studenti imaju individualni kvalitet, na nama je da im usadimo i onaj timski duh i da se pokažu i u ligaškim nadmetanjima koja su krenula.

Sva događaje iz studentskog sporta moći će da se prate na sajtu HYPERLINK "http://www.sportindeks.rs" www.sportindeks.rs, a urednik sajta Nenad Ružić je sa ponosom istakao da je to prvi studentski sportski sajt:

- Košarkaške ligaške utakmice studenata pratimo sa kompletnom statistikom i rezultati su postavljeni na sajtu. Pratićemo i rukomet i futsal, a na sajtu će biti i video zapisi. Korišćenje materijala sa sajta je slobodno, jedino molimo da nas korisnici obaveste da su pruzeli vesti da bismo imali evidenciju.

Konferenciji za medije prisustvovao je i Saša Mihajlović iz uređivačkog tima sajta HYPERLINK "http://www.sportindeks.rs" www.sportindeks.rs, kao i druge ugledne zvanice.


Sledeća vest
Derbi kraj Tise