XS
SM
MD
LG

Održana Druga redovna sednica Skupštine Fudbalskog saveza Beograda

U sali GCFK ˝Stari DIF˝ u Deligradskoj 27 održana je Druga redovna sednica 54. saziva Skupštine Fudbalskog saveza Beograda. Na samom početku sednice predsednik FS Beograda Marko Zdravković zamolio je prisutne da se minutom ćutanja oda počast počasnom predsedniku FS Beograda Ratomiru Raši Babiću. Skupštinom je predsedavao predsednik FS Beograda Marko Zdravković, a prisustvovao je dovoljan broj delegata kako bi se ispunio kvorum. Na dnevnom redu našlo se devet tačaka, a centralne teme bile su usvajanje izveštaja kojima je zaključena 2023. godina u radu Saveza i usvajanje planova za tekuću 2024. godinu.

Izabrana su radna tela Skupštine FS Beograda, usvojen je izveštaj verifikacione komisije koja je verifikovala mandate novih delegata u Skupštini FS Beograda za mandatni period 2022-2026. i usvojen je zapisnik sa Prve redovne sednice Skupštine FS Beograda koja je održana 27. februara 2023. godine. Zatim su usvojeni izveštaji koji su se odnosili na rad FS Beograda u 2023. godini: finansijski izveštaj FS Beograda za 2023. godinu sa zaključkom Komisije za finansijsko-materijalno poslovanje FS Beograda, izveštaj Nadzornog odbora FS Beograda za 2023. godinu, izveštaj o utrošku budžetskih sredstava FS Beograda za 2023. godinu i još dva izveštaja i to onih o radu strukovnih organizacija sudija i trenera. Prikazan je prigodni video materijal koji se odnosio na rad i postignuća FS Beograda u 2023. godini, a najznačajniji je uspeh Amaterske reprezentacije FS Beograda na finalnom turniru UEFA Regionalnog Kupa koji je održan u Španiji (Galiciji) na kojem je osvojeno drugo mesto. Delegati su jednoglasno usvojili sve izveštaje za 2023. godinu.

Peta tačku dnevnog reda se odnosila na usvajanje planova za tekuću 2024. godinu. Najznačajnije aktivnosti koje se planiraju u 2024. godini su: turnir ˝Trofej Beograda˝, Memorijalni turnir ˝Miljan Miljanić˝, Memorijalni turnir ˝Trofej Ilija Petković˝, kvalifikacione i prijateljske utakmice Amaterske reprezentacije FS Beograda, edukacije za trenerske UEFA licence i kamp perspektivnih fudbalskih sudija. Predsednik FS Beograda Marko Zdravković je stavio na glasanje usvajanje Plana i programa rada sa kalendarom aktivnosti FS Beograda za 2024. godinu, Finansijskog plana FS Beograda za 2024. godinu i Finansijskog plana za budžetska sredstva za 2024. godinu, što su delegati jednoglasno usvojili.

U završnom delu ove sednice Skupštine usvojene su izmene i dopune Statuta FS Beograda koje je prethodno objasnio predsednik Komisije za pravna i disciplinska pitanja FS Beograda dr Miroslav Sever. Konačno, usvojena je potvrda članstva klubova u Fudbalskom savezu Beograda, kao i Isključenje (neaktivnih) klubova iz članstva Saveza. Time je i završena Druga redovna sednica 54. saziva Skupštine Fudbalskog saveza Beograda.

Izvor: fsb.org.rs