XS
SM
MD
LG
12.02.2024 Administrator

Podvig Nevene Filipov

Mlađe seniorke na pobedničkom postolju, Nevena Filipov, treća sleva (foto: KK Mladost)

Na velikom i prestižnom inetrnacionalnom karate turniru "32. Grand Prix", u hrvatskom gradu Samoboru, koji je održan krajem januara i gde je nastupilo preko 1400 takmičara iz 28 zemalja, Neneva Filipov, članica KK Mladost iz Novog Miloševa, osvojila je drugo mesto, u konkurenciji juniorki do 59 kg.

Da se nalazi u odličnoj formi, mlada srpska reprezentativka, potvrdila je i na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje je održano u glavnog gradu Gruzije, Tbilisiju, od 9. do 11. februara. Nevena je u konkurenciji mlađih seniorki, do 61 kg, uspešno preskočila nekoliko prepreka, posle poraza od svoje velike rivalke Emine Sipović (BiH), u repesažu  pobedila takmičarku iz Ukrajine i na kraju se okitila bronzanom medaljom, na ponos njenog trenera Jovice Vukelje. Na ovom Evropskom prvenstvu iz Novo Miloševo nastupila je i Nevena Molnar, koja je poražena u eliminacionim borbama.

Inače na Evropskom prvenstvu u Gruziji, reprezentacija Srbije osvojila je jednu srebrnu i tri bronzane medalje. Srebrnu medalju u borbama osvojila je kadetkinja Jana Vinić (do 47 kg), a bronzane pored Nevena Filipov,  juniorka Teodora Krstović (do 66 kg) i mladji senior Mihajlo Vasilić (do 84 kg).

Piše: Stevan Davidović