XS
SM
MD
LG
05.02.2024 Stevan Davidović

Finale kupa Vojvodine za mlade

Za Novobečejce samo bronza - Sebastian Magda (Jedinstvo Novi Bečej)

U kuglani "Banje Junaković" u Apatinu održan je finalni turnir Kupa Vojvodine u pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

U konkurenciji pionirki prvo mesto pripalo je Juditi Palančai, članici Eđšega iz Bačke Topole (553), druga je Klara Kazi (Slavia, Kovačica) 548, a treća Elena Frenc iz novosadske Vojvodine  523, a kod kadetkinja zablistale su tri Ivane, na prvom mestu je Ivana Pavkov iz novosadske Bačke 572, na drugom Ivana Čuvar (Slavia) 557, a trećem Ivana Stanković (Bačka) 525.

Na finalnom turniru u Apatinu pojavile su se samo tri juniorke, prvo mesto osvojila je Renata Bodo (Vojvodina NS) 550, drugoTamara Milosavljević (Slavia) 536, a treće Katarina Molac (Vojvodina NS) 535.

U konkurenciji pionira zlatna medalja pripala je Ištvanu Marašeku (Apatin) 540, drugi je Andor Biro (Spartak) 525, treći Aleksandar Ćulibrk (Apatin) 497, dok je Dušku Vlaškalinu iz novobečejskog Jedinstva, na njegovom prvom takmičenju, medalja izmakla sa samo jedan čunj, oborio je lični rekord (496), ali je to bilo doovoljno samo za četvrto mesto.

U konkurenciji kadeta veoma raspoložen za igru bio je velika nada Slavie iz Kovačice, Ivan Milosavljević, koji je sa 610, daleko iz sebe ostavio ostale rivale. Drugi je Karolj Šike (Spartak) 562, treći Zlatko Čala (Slavia) 527, dok je kadetski reprezentativac Uroš Papić iz novobečejskog Jedinstva, ostao bez medalje sa skromnih 524 čunja.

Najbolji rezultat na Kupu Vojvodine zabeležio je junior Vojvodine iz Bačkog Gradišta, Marko Erdeljan (613), drugi je Andraš Biro (Slavia) 599, a treći Sebastian Magda iz novobečejskog Jedinstva sa 570 čunjeva. Zbog povrede ruke u konkurenciji juniora izostao je juniorski reprezentativac Hunor Radatović, član Vojvodina iz Bačkog Gradišta.

Piše: Stevan Davidović