XS
SM
MD
LG

Don King organizuje meč Hukić - Afolabi

Jedan od najvećih promotera bokserskog sporta u svetu, ako ne i najveći, čuveni Don King biće promoter bokserskog spektakla. On je u Majamiju, na licitaciji ponudio najbolje uslove za organizaciju meča za titulu WBA između Muamera Hukića, alias Mark Huck, boksera iz Srbije rođenog u Novom Pazaru koji ima nemačku licencu. Don King je na licitaciji u Majamiju pobedio i on će biti organizator meča za WBO titulu između Muamuera Hukica (Mark Huck) i Engleza Ola

Afolabija. Promoter Don King napravio je veliko iznenađenje u utorak, osvojivši pravo da promoviše meč Marco Huck - Ola Afolabi obaveznu “cruiserveight” borbu za titulu ponudivši neverovatnih 1,5 miliona dolara na licitaciji održanoj u Majamiju. “Sauerland promo” kuća koja zastupa zastupa Hucka, vlasnika titule, ponudila je 944.444 $, dok je “K2 Promocije”, agencija koja promoviše izazivača Afolabija, ponudila 375.000 $. Minimalni ulog je bio 300,000 dolara. Prema rečima predsednika WBO Paco Valcarcela, koji je vodio licitaciju, King je rekao da planira organizaciju ovog bokserskog spektakla 25. maja u Nemačkoj, zemlji pod čijom zastavom se bori Huk. Prema uslovima koje je u kandidaturi za ovaj bokserski spektakl Don King aplicirao, Huk ima pravo na 80 odsto novca (1,2 miliona dolara) i Afolabi ima pravo na 20 odsto (300.000 dolara). " Ponosim se što sam Bošnjak, ali i što sam iz Srbije, jer ja drugu zemlju nemam. Rukavicama ću boksovati za Nemačku, ali srcem za Srbiju i nadam se da ću podjednako obradovati navijače iz cele zemlje, kako u Novom Pazaru, tako i u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i svim delovima Srbije. Spremam se već par meseci za ovaj meč i očekujem veliku borbu, veliki spektakl, ali i ubedljivu pobedu " - zaključio je Muamer Hukic svetski boks šampion u WBO verziji. 

Muamer Hukić 28-godišnji naturalizovani Nemac, sa 8 godina je napustio Srbiju, ponevši u Bilefeld bokserski talenat koji je vrednim radom pretočio u svetski kvalitet. Huk je visok 187 cm, težak 98 kg, a veštinu je sticao i kroz druge borilačke sportove. Dugo je trenirao tekvondo i karate, stigao do crnog pojasa, okušao se i u kik-boksu, a sa 19 godina prešao na boks i nastupa sa velikim uspehom i odatle ne mrda. U dosadašnjoj karijeri doživeo je svega dva poraza (34 pobede, 25 nokautom, jedna nerešena borba), jedan pod veoma sumnjivim okolnostima i kontroverznim bodovanjem sudija, a drugi usled povrede ruke. Sve ostalo je rešavao superiorno. Hukić je sada stacioniran u Berlinu, i posle dominacije u kruzer kategoriji WBO verzije, u kojoj je postao 10-struki svetski prvak, dvoumi se da pređe u teškaše.

Englez Ola Afolabi (19-2-4, 9 KOs) u 2009. imao je odbranu titule, a takođe je zadržao titulu u maju 2012. posle izjednačene borbe koju su arbitri bodovali kao nerešeno u jednoj od najboljih borbi u godini.