XS
SM
MD
LG

Igor Matić: Genk je favorit, ali izvukli smo pouke iz prethodnih mečeva

Igor Matić: Genk je favorit, ali izvukli smo pouke iz prethodnih mečeva--

Čukarički će poslednji meč u okviru F grupe Lige konferencije odigrati protiv Genka (četvrtak, 18,45 časova). Na tom meču ekipu sa klupe neće predvoditi Igor Matić, koji je zbog crvenog kartona protiv Ferevncaroša dobio suspenziju. Matić je ipak imao pravo da prisustvuje konferenciji za novinare dan pre utakmice, a vodio je i trening na stadionu Genka.

- Nova utakmica i izazov za nas, protiv kvalitetne ekipe Genka. Znamo da su pobedili u poslednjoj prvenstvenoj utakmici. Pun repsekt prema njima, favoriti su u ovom meču. Sa druge strane igramo i mi dobro, imamo samopouzdanje, što je dobro. Izvukli smo pouke iz prethdonih mečeva. Ovo jeste poslednja utakmica u Evropi, ali mislim da smo u one dve u Leskovcu bili dobro, izostao je samo rezultat – rekao je Igor Matić, trener Čukaričkog.

Kako će izgledati vaša komunikacija sa stručnim štabom, s obzirom na to da nemate pravo da sedite na klupi?

- Biće mi svakako neobično. Pravila su takva da tokom utakmice nema komunikacije sa stručnim štabom, a imam poverenja u moje saradnike. Utakmicu smo spremili dva dana. Verujem da će biti kao da sam dole. Možda sam i ja burno reagovao u Leskovcu. Ne bi trebalo da bude nekih nepoznanica, jer smo se sve dogovorili. U svakom slučaju imaćemo zajednički sastanak, pre meča.

Da li mogu da vas čuju igrači sa tribina? - Ne verujem da mogu da me čuju jer će biti pun stadion. Ko će vas menjati na utakmici?

- Goran Stanić i ostali satadnici. Da li ste razočarani što i u poslednjoj utakmici imate toliko kadrovskih problema? -Svaku utakmicu imamo kadrovskih problem, a zaista ne znam ni kada smo bili u punom sastavu. Došli smo bez šest standardnih igrača, protiv Fjornetine nismo imali sedam. Ostali smo sa mladim centralnim bekovima Kovačevićem i Serafimovićem, posle povrede Vranješa, suspenzije Jovanovića i bolesti Subotića. Ipak ,imam potpuno poverenje u njih. Očekuje nas lepa utakmica. Imaćemo u timu dosta mladih igrača. To im je prilika da se pokažu.

Ostaje žal što niste osvojili bodove u Evropi, da li vam je krivo što se večeras sve završava iako je bilo prilično naporno?

- Lepo iskustvo za klub, mene kao trenera, igrače. Velika škola. Kad vidim protiv kakvih smo ekipa igrali, trenera, igrača, mislim da je to top nivo. Voleo bih da je to trajalo, da smo osvojili neke bodove. Opet, ovo je naša tek prva godina u grupnoj fazi, skupljali smo iskustvo, nadam se, ako dođemo do Evrope i sledeće godine, da ćemo ostaviti mnogo bolji utasak. Postoji samo lekcija, ne i poraz. Žal ostaje, svakako – zaključio je Matić.


Genk 2 : 1 Čukarički
Ferencváros 1 : 2 Fiorentina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Fiorentina 6 4 2 0 14
2 Ferencváros 6 2 3 1 9
3 Genk 6 2 3 1 9
4 Čukarički 6 0 0 6 0