XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Grad stao uz klub Jedinstvo trap

STARA PAZOVA, 13. februar (Info centar).- Predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, zamenik predsednika Goran Vranješ, načelnik za sport Ljibuška Lakatoš i Biljana Čavić šef kabineta predsednika opštine, primili su delegaciju Streljačkog saveza za leteće mete Srbije u kojoj su bili predsednik Dragan Jevtić, Miloje Bujak predsednik Streljačkog kluba Jedinstvo trap iz Stare Pazove i član UO SS za leteće mete Srbije , Branimir Vasić član UO SS za leteće mete Srbije i Svetlana Stanković Vujučić generalni sekretar Streljačkog saveza za leteće mete Srbije.

Dragan Jevtić je uručio predsedniku Đorđu Radinoviću progodnu plaketu.

- Cilj ove posete je da podržimo napore Streljačkog kluba Jedinstvo trap da Stara Pazova dobije kvalitetan i moderan objekat, jer ga zaslužuje – rekao je Dragan Jevtić.- U poslednje tri godine tri puta su imali pojedinačnog šampiona Srbije i dva puta je ekipa trijumfovala. Takvi rezultati su za ponos staropazovačkog sporta i, nromalno je, da uspešna opština kakva je Stara Pazova stane uz uspešne. U Zoranu Jakšiću, petom junioru Evrope, članu reprezentacije koja je osvojila srebro na Svetskom kupu prošle godine, Stara Pazova ima biser srpskog streljaštava, koji uz dobre uslove i kvalitetan stručni rad može da se upusti u borbu za olimpijski vizu za Rio 2016. što je cilj naše celokupne streljačke organizacije, od saveza do klubova.

Miloje Bujak je obavestio da klub želi da nabavi nove mašine za izbacivanje glinenih golubva, čime bi osavremenio strelište da može da organizuje i međunarodne turnire i takmičenja iz kalendara SS za leteće mete Srbije. Klub je na podneo na konkursu za programe zahtev od oko 1,3 miliona dinara:

- Nabavkom mašina rasteretili bismo klub troškova radnika koji su opsluživali stare, što su značajna sredstav. Takođe, uslovi za treninge i takmičenja bili bi ravni onima na savremenim objektima u Srbiji i svetu, što je veoma važno, pogotovo za rad sa mladim strecima. Imamo već pripremljene mesta za montažu i nadamo se da ćemo 24. februara na „Otvaranju sezone“ obradovati učesnike sa novim mašinama - rekao je Miloje Bujak.

Goran Vranješ zamenik predsednika opštine, podržao je inicijativu da grad dobije savremeno strelište, pohvalivši i uspehe kluba:

- Jedinstvo trap je učinilo mnogo za afirmaciju Stare Pazove i našeg sporta. Siguran sam da jedan deo sredstava možemo odmah da izdvojimo kako bismo osavramenili strelište – rekao je Goran Vraneš.

Ljibuška Lakatoš, načelnik za sport opštine Stara Pazova je istakla da se nada da će komisija koja razmatra zahteve na konkurs za programe i investicije prihvatiti predlog kluba za osavremenjavanje strelišta, kao i da postoje uslovi da se, uskoro, obezbedi deo sredstava:

- Stara Pazova ima 78 sportskih organizacija i budžet za sport koji je veći nego u nekim drugim sredinama sa više žitelja – rekla je Ljibuška Lakatoš, profesor fizičkog vaspitanja.- Prošle godine smo celokupni budžet realizovali sa oko 40 prrocenata, ali je budžet za sport ostvaren sa skoro 90 procenata, što govori koliko se pažnje pridaje sportu u našoj opštini. Ponosni smo na rezultate svih sportista, pa i strelaca, koji zaslužuju da im se pomogne i na ovaj način.

Snežana Stanković Vujičić, generalni sekretar SS za leteće mete Srbije je naglasila da savez ima odličnu saradnju sa klubom Jedinstvo trap i da iz ovog vrednog kolektiva nekoliko strelaca konkuriše za reprezentaciju. Obavestila je da će Zoran Jakšić biti u timu za Mediteranske igre u Turskoj, kao i da je kandidat za stipendiju.

Klub je formiran je kao sekcija Steljačke družine Jedinstvo 1954, a od 1985. postoji kao klub Jedinstvo trap. Iznedrio je veliki broj istaknutih strelaca, državnih šampiona i reprezentativaca. Generalni sekertar je Ilija Ćosić, u klubu je devetoro takmičara. Seniorski tim će 24. februara učestvovati na međunarodnom turniru u Tivtu u Crnoj Gori.