XS
SM
MD
LG

Pobede Jedinstva i Mladosti

Oba međuopštinska ligaša iz bečejske sredine pobedili su na startu nove sezone - foto: V. Jankov

Međuopštinska fudbalska liga Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran startovala je minulog vikenda. Najviše razloga za radost ima Bačka iz Pačira, koja je kod kuće savladala Slaviju iz Novog Orahova sa 3:0. Ništa manje razloga za zadovoljstvo imaju i dve ekipe iz bečejske opštine. Jedinstvo je pred svojim navijačima u Bačkom Petrovom Selu pobedilo Slobodu iz Stare Moravice rezultatom 3:2 (1:1), a Mladost je u Radičeviću bila uspešnija od Eđšega iz Malog Iđoša sa 2:1. U prvom kolu slobodan je bio Proleter iz Njegoševa.

- U veoma zanimljivoj utakmici sa pet viđenih golova i dosta propuštenih prilika zasluženo smo došli do tri boda. Novajlija iz Mladosti Aleksandar Božić je dao prvi gol za vođstvo od 1:0, ali su gosti ubrzo izjednačili i sa 1:1 se otišlo na odmor. Opet smo mi golom Šandora Mihaleca poveli, a gosti iz penala izjednačili. Imali smo i mi penal, ali Jovičić je uzdrmao prečku. Potom smo promašili neoliko stopostotnih prilika, da bi u finišu utakmice rezervista Danijel Kolompar u prvom kontaktu sa loptom postigao gol za pobedu, raportirao nam je trener Jedinstva Boris Nađ.

Najveće promene između dve sezone desile su se u Mladosti. Otišao je samo brzonogi Božić, a stiglo desetak igrača iz okoline i trener Bojan Brankov.

- Sada imamo 29 registrovanih igrača, pa trener Brankov na treninzima uvek ima dvadesetak fudbalera. To je veoma bitno. Više ne moramo da strepimo hoće li nas biti, pogotovo kad gostujemo, dovoljno. Što se utakmice protiv gostiju iz Malog Iđoša tiče, zasluženo smo pobedili, a golove su dali Nemanja Milin i Sadžakov, rekao nam je predsednik „mladostaša“ Miša Vojnović.

U narednom drugom kolu Mladost gostuje u Novom Orahovu Slaviji, Jedinstvo putuje u Mali Iđoš i igra sa Eđšegom, derbi će se igrati u Njegoševu, gde Proleter dočekuje Bačku iz Pačira, a slobodna je Sloboda iz Stare Moravice.

V. Jankov


Bačka : Slavija
Mladost : Eđšeg
Jedinstvo : Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 12 10 1 1 31
2 Sloboda 12 7 3 2 24
3 Proleter 12 6 3 3 21
4 Bačka 12 5 3 4 18
5 Mladost 12 5 1 6 16
6 Eđšeg 12 2 0 10 6
7 Slavija 12 1 1 10 4