XS
SM
MD
LG

Održan turnir Admiralbet 3x3 u Bečeju

Pobednička ekipa bečejskog turnira sa Danetom Mandićem - foto: KZM optšine Bečej

U pravom sportskom spektaklu na platou ispred Gradske kuće u Bečeju na specijalnom terene za mali fudbal 3x3 minulog vikenda je održan jedan iz serije turnira Admiralbet.

- Naš turnir je oborio sve rekorde po broju učesnika turnira iz serijala turnira Admiralbet. Učestvovalo je 60 ekipa u šest uzrasnih kategorija. Naravno, najznimljivije je bilo u kategoriji proseniori, gde su nadmetale, pored bečejskih, ekipe iz okolnih mesta Ade, Bačkog Gradišta, Vrbasa, Mola, Nadalja, Temerina, ali i Novog Sada, Subotice, Čačka... rekao nam je David Tufegdžić u ime organizatora Kancelarije za mlade, Saveza sportova i Turističke organizacije opštine Bečej.

U najatraktivnijoj i nakvalitetnijoj konkurenciji proseniori pobedila je ekipa Fortuna Menoti. U finalu su bili uspešniji od ekipe Solar M rezultatom 5:2 i osvojili su 100.000 dinara, ali i vizirali učešće na finalnom turniru u Beogradu. Pobednička ekipa   igrala je u sastvu: Veselin Guberinić, Namanja Žeravica, Nikola Tomić i Čedomir Tomčić, a sa klupe je prdvođena Ileš Laslom Menotijem. Drugo mesto osvojila je ekipa Solar M, sastavljana od igrača iz Bačkog Gradišta i Nadalja, koja je negrađena novčanom nagradom od 30.000 dnara, dok je trećeplasiranoj ekipi Deep Clean iz Bečeja pripalo 20.000 dinara.

- Drago nam je da smo osvojili prvo mesto i time obezbedili pravo učršća na finalnom turniru u Beogradu. Nije bilo lako, jer se turnur igra dva dana, ali takav je format takmičenja i morali smo da mu se prilagodimo. Idemo korak po korak, pa ćemo videti šta će se dešavati na završnom turniru, veli kapiten pobedničke ekipe Veselin Guberinić.

U konkurenciji veterana prvo mesto osvojila je ekipa Disko bar, drugi je bio sastav MgM Plamen, a treći Fortuna Menoti. Mlađi uzrast se takmičio u četiri kategorije: Ekipa Mapamondo bila je prva u najmlađem uzrastu (2014. i 2015. godište), Kamenorezac Zendi (2012. i 2013.),Plavi flamingosi (2010. i 2011.) i ekipa Avengers (2007, 2008. i 2009. godište).

- Ponosni smo na činjenicu da je u našem gradu oboren rekord po broju učesnika turnira i, nema sumnje, ubuduće će se karavan Admiralbet redovno zaustavljati u Bečeju, koji je pokazao i među ljbiteljima fudbala zavidno interesovanje, zaključuje član Opštinskog veća zadužen za omladinu, sport i turizam Dane Mandić.

 V. Jankov