XS
SM
MD
LG

Na Evropskom vaterpolo prvenstvu za kadete i dva Bečejca

Spremni za nadigravanje - foto: VSS

Turski grad Manisa ovog leta je domaćin najboljim evropskim kadetkinjama i kadetima u vaterpolu. Naše devojke se nisu proslavile osvajanjem 11. mesta, ali je Jovani Radonjić pripao pehar kao najefikasnijoj igračici sa 35 postignutih golova na sedam utakmica.

Sada su u Manisi izabranici selektora Miloša Korolije, koji brane titulu osvojenu pre dve godine na Malti. Među  reprezentativcima su i dva Bečejca Luka Bošković i Marko Ićitović. Preostali deo selekcije čine David Dimković, Strahinja Krstić, Jakov Spasović, Uroš Adamović, Strahinja Nešković, Luka Dimić, Luiđi Canepa, Luka Gladović i Kosta Bodiroga iz Partizana, Viktor Savić iz Crvene zvezde, Novak Lazić i Filip Novaković iz Šapca i Vuk Kojić iz kragujevačkog Radničkog.

Prvu utakmicu naši kadeti igraju sutra (16,30) protiv Italije, prekosutra (13,30) rivali su im  vršnjaci Grčke, a poslednji protivnik u grupi B je Holandija sa kojom se sastaju 10. avgusta (18).

Na Evropskom šampionatu su još u grupi A: Mađarska, Španija, Crna Gora i Hrvatska. U C grupi igraju Francuska, Rumunija, Poljska i Turska, a u grupi D su Malta, Gruzija, Nemačka i Ukrajina.

 V.Jankov