XS
SM
MD
LG

AGMK zaostaje u trci za vrh Super lige Uzbekistana

Aleksandar Stojmirović - foto: lična arhiva

U nastavku Super lige Uzbekistana, neočekivano ekipa AGMK, trenera Aleksandra Stojmirovića, doživela je poraz od mladog sastava Surhana.

- Poznavaoci prilika u ligi bi rekli neočekivano, ali za mene nije iznenađenje. Surhan igra ove godine veoma organizovano, pogotovu u fazi odbrane i imaju veoma automatizovan kontra napad. Upravo tako su došli do bodova protiv nas. U ostalim utakmicama nije bilo iznenađenja, uglavnom su pobeđivali favoriti. Nismo trenutno u dobroj formi, moraćemo u nastavku takmičarskog perioda da podižemo fizičku i tehničko-taktičku formu kroz niz teških utakmica. - kaže Stojmirović u osvrtu na prethodno kolo. Juče su odigrali 1:1 u gostima sa ekipom Bunjodkor. U subotu je odigran derbi između Pahtakora i Nefčija, gostima je pripao slađi deo kolača. Nasaf je izgubio minimalnim rezultatom od Turana, vodeći Navbahor je odigrao nerešeno sa Metalurgom. Na tabeli posle 15. kola vodi Navbahar sa 33 boda, sledi Nefči i Pahtskor sa po 31, Nasaf (25), AGMK (24)...

Počinje uporedo i Liga šampiona Azije. AGMK prvu kvalifikacionu utakmicu igra 15. avgusta sa ekipom Al Sibom iz Omana na domaćem terenu.

- Ukoliko prođemo ekipu iz Omana, sledi poslednje kolo eliminacione faze sa predstavnikom Katara 22. avgusta u gostima. Pre i posle toga imamo izuzetno težak raspored u prvenstvu. Trenutno zauzimamo peto mesto, što je za selekciju sa takvim individualnim kvalitetom frustrirajuće. Siguran sam da ćemo doći do željene forme u nastavku prvenstva i pokazati na šta smo sposobni. Uglavnom nas očekuje neizvesno i interesantno prvenstvo - zaključio je Aleksandar Stojmirović i dodaje da su u nacionalnom Kupu, teže nego što se očekivalo, savladali Lokomotivu iz Taškenta rezultatom 2:1.

Problem za klubove i trenere predstavljaju preduge pauze, koje su isključivo posvećene reprezentaciji. Posle 11 kola Super lige došlo je do pauze zbog odigravanja Nacionalnog kupa Centralne Azije (CAFA). Nakon dva odigrana kola krajem juna i početkom jula, usledila je nova pauza od 40 dana. Klubovima je jako teško da održe kontinuitet i intezitet rada, kao ekipnu i individualnu formu.