XS
SM
MD
LG

Održane Konferencije klubova Srpske lige Vojvodina i Vojvođanskih liga

U organizaciji Fudbalskog saveza Vojvodine u sredu 26. jula 2023. godine održane su Konferencije klubova Srpske lige Vojvodina i Vojvođanskih fudbalskih liga ˝Sever˝, ˝Istok˝ i ˝Jug˝. Na dnevnom redu konferencija bilo je utvrđivanje sastava liga i izbor predsednika i zamenika predsednika konferencija.
Generalni sekretar FSV Miodrag Cvijić je u obraćanju na sve četiri konferencije pozdravio prisutne naglasivši da se očekuje veoma interesantna sezona i da klubovi učine dodatni napor kako bi sve proteklo na najbolji mogući način. Klubovi su upoznati i sa Uputstvom za izdavanje dozvole za rad trenera, kao i kvalifikacionom strukturom i obaveznim brojem trenera u narednoj takmičarskoj sezoni. Iznos članarine za klubove Srpske lige Vojvodina iznosi 50.000,00, za klubove Vojvođanskih fudbalskih liga 40.000,00 i za klubove Omladinskih, Kadetskih i Pionirskih liga 10.000,00 dinara. Rok za uplatu je 4. avgust i ko ne uplati do ovog roka neće moći da započne prvenstvenu trku.
Svaka konferencija klubova izabrala je i svoje predstavnike u Skupštinu Fudbalskog saveza Vojvodine. Na kraju su izvučeni takmičarski brojevi i određeni parovi prvog kola koje je na programu 12./13. avgusta 2023. godine. Potrebno je naglasiti da su konferencije bile izuzetno posećene i da su protekle u krajnje konstruktivnoj i radnoj atmosferi.