XS
SM
MD
LG
22.07.2023 Stevan Davidović

Novobečejci konačno startovali

Razgovor Miloša Šljapića sa fudbalerima Jedinstva - foto: Stevan Davidović

Posle najavljenih ostavki kompletnog rukovodsta novobečejskog Jedinstva, u taboru novog člana Područne lige Zrenjanin, zavladalo je haotično stanje. Trener Dragan Vukajlović je iz porodičnih obaveza otputovao za Trebinje, a rad sa desetak prvotimaca preuzeo je Marko Brzak, kondicioni trener.

Tokom ove nedelje gradom se širila priča da će Novobečejci ponovo odustati od daljeg takmičenja! Međutim u petak (21. jula) došlo je do pozitivnog obrta, predsednik kluba Miloš Šljapić, svestan teške situacije koja bi zavladala njegovim odlaskom, povukao je svoju ostavku i na stadionu kraj Tise održao sastanak sa igračima (bilo ih je prisutno 18), na kojem je izložio finasijsku situaciju i obećao da će sve obaveze prema njima biti izmirene.

To je bio dobar signal da Marko Brzak održi planirani trening sa fudbalerima, kojem nisu prisustvovali svi fudbaleri na koje se računa, kao ni Nenad Vinović i Aleksandar Odžin, koji su nagovestili da će pristupiti vojvođanskom ligašu Rusandi iz Melenaca. Da nisu u pitanju samo odlasci potvrdili su svojim prisustvom Strahinja Josimović i Zoran Džin, koji su se vratili u matični klub iz novomiloševačke Vojvodine.

Iz uprave Jedinstva najavljuju da će biiti još novih imena, a težište će biti na povratku igrača koji su ponikli u Novom Bečeju. Na istom skupu saopšteno je da će brigu o omladinskom pogonu voditi MarkoMatić, koji je tri sezone radio u Fudbalskoj akademiji "Njerš Ištvan" u Totovom Selu.

Marko Brzak, vodi brigu o kondiciji fudbalera - foto: Stevan Davidović

Novobečejci su ugovorili i dve provere, već u nedelju igraju u Ruskom Selu sa Crvenom zvezdom, a potom i sa Napredkom iz Česterega, a do početka prvenstva planirano je još pet utakmica.

Piše: Stevan Davidović


Borac 5 : 1 Roham
Jedinstvo 0 : 1 Napredak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 21 17 2 2 53
2 Napredak 21 17 2 2 53
3 Roham 21 11 2 8 35
4 Borac 21 8 5 8 29