XS
SM
MD
LG

U Trsteniku održane seoske sportske igre

Seoske sportske igre u Trsteniku. foto D.Ivanović

Širom Srbije ovoga leta organizuju se Seoske sportske igre sa namerom da ova manifestacija spaja ljude, neguje tradiciju i promoviše sport u manjim sredinama. Ova sportska manifestacija je održana i na otvorenim terenima Sportskog centra u Trsteniku po treći put.

Organizator je bio Sportski savez Srbije u saradnji sa Sportskim savezom Trstenik, dok su pokrovitelji bili Opština Trstenik i njen Sportski centar. Ove godine Seoske sportske igre svečano je otvorio Nenad Perović, član Opštinskog veća Opštine Trstenik zadužen za oblast sporta i omladine. On je pozdravio sve prisutne i takmičarima poželeo uspeh na takmičenju.

U 11 različitih disciplina nadmetalo se 5  ekipa iz Mesnih zajednica Velika Drenova, Bogdanje, Lozna, Poljna i Odžaci. Neke od ovih disciplina bile su atraktivne za publiku i navijače, kao što su nadvlačenje konopca, trke u džakovima, bacanje kamena s ramena.

Pobednici ovih igara predstavljaće Opštinu Trstenik 6 avgusta na Regionalnom takmičenju, koje će se održati u Trsteniku, rekao nam je Vladimir Savić, predsednik Sportskog saveza Trstenik.