XS
SM
MD
LG

U20 reprezentacija u Beogradu, naredni rivali Poljska i Crna Gora

Posle mini turneje u Vršcu i utakmica protiv vršnjakinja iz Slovenije, nasa mlada (u20) reprezentacija boravi u Beogradu. Podsećanja radi, selektorka Dajana Butulija je na pripreme pozvala 16 košarkašica. To su: Jovana Spasovski, Dunja Zečević, Anđela Matić, Marina Marčetić, Anđela Marojević, Milica Matić, Bojana Škundrić, Ivona Miljanić, Nevena Rosić, Sara Vasiljević, Milica Sekulić, Dunja Prodanović, Anđela Colić, Andrijana Vuković, Miljana Ćaćić i Teodora Ćulibrk.

Selektorka Dajana Butulija je istakla:
– Zadatak mog stručnog štaba i mene je da ispunimo zadatak koji je zadala Marina Maljković, a to je da što više košarkašica osposobimo i pripremimo za seniorski pogon, a to će nam biti potrebno već u novembru. Na tome će biti sva naša koncentracija, a trudićemo se i da od njih napravimo kvalitetne ljude i što bolje košarkašice. Atmosfera je odlična, devojke su došle da rade i da napreduju, tako da je lepo raditi sa njima.

Dok boravi u prestonici, mlada reprezentacija će odigrati još tri test utakmice protiv reprezentacije Poljske 13. jula (17:30 ; hala Vizura/Zemun), kao i dve utakmice protiv reprezentacije Crne Gore 22. i 23. jula.  Utakmice će kao i do sada, biti zatvorene za javnost.

Na Evropskom prvenstvu u Litvaniji naš tim će nastupati u grupi A grupi sa selekcijama Portugala, Izraela i Češke.