XS
SM
MD
LG

Jovan Simić podneo ostavku na mesto predsednika FK Miljakovac

Osnivač i predsednik FK i ŽFK Miljakovac Jovan Simić odlučio je da podnese ostavku na mesto predsednika kluba i da napusti klub. Idejni tvorac koncepta FK Miljakovac i čovek koji je od samog početka osmislio i realizovao postojanje jednog od najmlađih i najvoljenijih niželigaških fudbalskih kolektiva u Srbiji, danas je saopštio svoju odluku igračima i igračicama kluba, koje će u novu sezonu povesti novo rukovodstvo.

Prema Simićevoj želji, u narednom periodu klubom će rukovoditi dosadašnji igrači kluba, kako bi koncept kluba ostao i dalje približno isti i kako bi klub ostao blizak lokalnoj zajednici.

U svojoj izjavi Simić je napomenuo da mu je žao što dolazi do razlaza između kluba koji je osnovao i kojim je rukovodio tri godine, uvevši ga u evropsko takmičenje i pokazavši jedno novo lice srpske fudbala.

- Danas je jedan od najtežih dana u mom životu, ali dan koji je neminovno morao doći. Nije lako odvojiti se od kluba kojem sam dao ime, grb, boje, vrednosti i ideju na kojoj je nastao i porastao, ali je bilo lako prepoznati kada je vreme da se ode. Smatram da je moja misija ispunjena, da smo prikazali fudbal u jednom novom svetlu i pokazali ostalim klubovima na koje načine mogu da se organizuju na jako visokom nivou, bez obzira u kom rangu nastupaju. Avantura u niželigaškom amaterskom fudbalu je bila predivna, urađene su neke sjajne stvari, ali mislim da je vreme da svoj rad nastavim tamo gde je nekada stao, u profesionalnom sportu i da se više posvetim svojoj divnoj porodici i privatnim obavezama.  Postavljeni su novi standardi u organizacionom, ali i marketinškom i komunikacionom smislu. Kroz fudbal Miljakovac je komunicirao prave vrednosti, probao da zabavi, edukuje i obrazuje nove generacije, ali i one starije. Mogu samo da se nadam da će i bez mene ove vrednosti nastaviti da žive kroz klub. Veliki broj humanitarnih akcija i utakmica koje smo organizovali, podrška ženskom fudbalu, mečevi na Omladinskom stadionu, u Užicu, a pogotovo evropski mečevi u okviru Feniks trofeja, ostaće zauvek u meni, i drago mi je što sam svako svoje obećanje ispunio tokom mandata u klubu. Kako prema igračima, igračicama, trenerima tako i prema navijačima. Jedan smo od retkih, ako ne i jedini klub iz najnižeg ranga takmičenja koji je školovao trenere, čak četvoro njih u ovoj sezoni. Hvala svim sponzorima i prijateljima kluba ne neizmernoj pomoći i poverenju. Kako bi klub ostao u lokalnim okvirima, i da ne bi išao daleko od prvenstvene ideje, uključivanje trećih lica ili prodavanje kluba nije bila opcija, već samo da radom nastave da se bave igrači kluba, kao grupa i da zajedno predvode klub. Želim im puno sreće i uspeha, a ja ću ih sve bodriti sa tribina. Napred Radnička klaso, ovo je tek početak, hvala na svemu – rekao je Simić za klupski sajt.

Jovan Simić je osnovao FK Miljakovac 2020. godine sa idejom da srpskoj javnosti ponudi fudbalski klub koji promoviše prave vrednosti, fer plej, humanitarni i društveno-odgovorni rad i koji može da i u najnižem rangu takmičenja funkcioniše kao klub iz mnogo viših rangova.

Vrhunac kluba bila je sezona za nama u kojoj je klub nastupao u evropskom takmičenju Feniks trofej, takmičenju amaterskih klubova sa prostora Evrope. Miljakovac je nastupao u grupi “C” zajedno sa Brerom iz Milana i Skjoldom iz Kopenhagena. Ostaće upamćeni spektakularni mečevi na stadionu Voždovca sa dva evropska rivala, kao i evropska gostovanja.

Pored nebrojanih humanitarih akcija i utakmica, najviše pažnje privukla je akcija “Sačuvaj lopte” kojom je klub želeo da u javnosti podigne svest o raku testisa, ranoj prevenciji i češćim pregledima. “Viralna” kampanja prodrmala je Srbiju i mlade muškarce, ali i sve druge.

Na kraju ne postoji mnogo reči koje mogu biti izrečene kada dođe do ovakvog rastanka koji je prodrmao ceo klub. Jedino HVALA NA SVEMU možda može da opiše sve. Zaista, Prezidente, HVALA i srećno u daljem radu.


Miljakovac 1 : 2 Rekreativo 011
Bežanija 7 : 1 Novi Beograd
Dedinje 9 : 3 13. maj
Srem 3 : 3 Sinđelić 2012
Šumadinac 2 : 1 Železnik 1930
Borac 0 : 1 BUSK
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bežanija 24 20 0 4 60
2 BUSK 24 17 3 4 54
3 Železnik 1930 24 16 3 5 51
4 Velika Moštanica 24 13 6 5 45
5 Miljakovac 24 12 2 10 38
6 Sinđelić 2012 24 11 3 10 36
7 Borac (-1) 24 10 5 9 34
8 Novi Beograd 24 9 7 8 34
9 Rekreativo 011 24 10 3 11 33
10 Šumadinac (-1) 24 8 3 13 26
11 13. maj 24 4 1 19 13
12 Dedinje 24 3 2 19 11
13 Srem 24 3 2 19 11