XS
SM
MD
LG

Saša Čubrilo novi predsednik KK Sloga

Saša Čubrilo novi predsednik KK Sloga

Kada je u februaru mesecu Nenad Krstić izabran za predsednika KK Sloga činilo se da dolaze bolji dani za ABA 2 ligaša iz grada na Ibru. Ipak, proslavljeni reprezentativac, njen kapiten, treći NBA igrač iz grada na Ibru na kormilu "belih" ostao je do 31. maja ove godine. Posle nešto više od tri meseca rada Nenad Krstić je podneo neopozivu ostavku zahvalivši se svim ljudima u klubu na saradnji i poželevši im mnogo uspeha u radu i odličnih rezultata. U KK Sloga nisu imali drugog izbora, zakazana je vanredna izborna Skupština kluba na kojoj je jednoglasno za novog predsednika izabran Saša Čubrilo, bivši košarkaš Sloge i privatni preduzetnik.

Velika čast i obaveza za mene. Biti predsednik Sloge je nešto veliko i veoma odgovorno - rekao je u svom obraćanju delegatima Skupštine Saša Čubrilo. - Zahvalio bih se Nenadu Krstiću, bio sam deo Upravnog odbora kluba sa njim kao predsednikom. Bilo je tu mnogo planova, jedna sjajna priča i prava šteta što se nije realizovala. Ostaje da radimo i probamo nešto slično da realizujemo, da budemo u radu bolji od svih prethodnih uprava. Neće biti lako, ni slatko, težak je to put, ali da ne verujem da je moguće ne bih se ni prihvatao da radim.

Pošto je izglasano nepoverenje bivšem UO KK Sloga, novi predsednik je izabrao novu "Sloginu vladu" u kojoj su Bojan Gicić, Goran Bajić, Uroš Matić i Milan Minić. Zanimljivo da su sve bivši košarkaši, sada uspešni u drugim delatnostima.

Za sada je ovo grupa ljudi koja će raditi samnom, ali biće ih sigurno još, jer će nam trebati pomoć sa više strana. Sloga je završila jednu tešku sezonu, ispred nas je nova u kojoj ćemo imati jasne ambicije. Kao prvo, Sloga će igrati ABA 2 ligu i to nam je prioritet. Takođe, u domaćem KLS takmičenju cilj će biti obezbediti opstanak, a za realizaciju svega pomenutog potrebno je selektirati tim i obezbediti trenera. Mi već kasnimo na tom polju, mnoge ekipe su već završile taj posao.

Novi predsednik "belih" nije zaboravio ni mlađe selekcije?

Radićemo i na selektiranju juniorskog i kadetskog tima, tu nam nedostaje jedan kvalitetan trener. To je važan deo kluba i potrebno je ulagati u decu da bi sutra imali okosnicu prvog tima iz svojih redova.

Nema tajne da je Sloga dužna. Igračima iz protekle sezone se duguju dve i po plate, a ima i drugih dugovanja.

Spreman za veliki rad i teške odluke - Saša Čubrilo prvi čovek kraljevačke Sloge

Igračima sam preko kapitena Matovića poručio da bi polovinom jula trebalo da se plati jedan deo, ostalo će takođe biti plaćeno, ali nemamo čarobnio štapić da odmah sve rešimo. Zahvalio bih se pojedincima koji su želeli da ostanu anonimni, kojima je klub bio dužan, što su omogućili otpis dela ili kompletnog duga, a to nije mala cifra. To nam daje mogućnost da dišemo i da rešavamo ostale probleme. Rekao sam na početku, rešićemo problem licence za takmičenje u KLS i Sloga će igrati ABA 2 ligu - zaključio je Saša Čubrilo primajući čestitke velikog broja delegata i navijača kluba koji su prisustvovali vanrednoj izbornoj Skupštini KK Sloga.

MARKO DIMITRIJEVIĆ NOVI-STARI TRENER

Dva kola pre kraja prošle sezone tadašnje rukovodstvo Sloge smenilo je trenera Marka Dimitrijevića za čije su ime bili vezani svi rezultati Sloge u prethodnom periodu. Serija poraza u finišu sezone je kumovala takvoj odluci. Novi predsednik Sloge je pred delegatima izneo jasan stav da želi Marka Dimitrijeviča na klupi "belih", a dan kasnije je stigla i potvrda završenog posla,.

Dogovorili smo se i Marko Dimitrijević je novi-stari trener KK Sloga. U dogovoru sa njim pravi ćemo kompoziciju tima, biće uskoro novih, lepih vesti iz Sloge. Važno je da radimo i da svako daje doprinos u ovim aktivnostima - poručio je Saša Čubrilo, predsednik kraljevačke Sloge.