XS
SM
MD
LG

Reprezentacija FS Beograda savlada evropske prvake na UEFA Regionalnom kupu

Foto: FSB

Amaterska reprezentacija FS Beograda napravila je danas veliki uspeh nakon što je u drugoj utakmici grupne faze UEFA Regionalnog kupa savladala aktuelnog šampiona, selekciju Donje Šleske, rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Mladen Miljković u 32. minutu meča i tako obezbedio selekciji Beograda tri boda.

Selekcija Beograda utakmicu je počela u sledećem sastavu: Aleksandar Bojović (GK), Dejan Vukić, Ognjen Marinković, Mladen Miljković, Miljan Tošković, Uroš Pavlović, Nemanja Vuković, Dimitrije Filipović, Željko Krstović, Marko Gavrilović, Marko Ognjanović. Igrali su još: Dimitrije Gavrilović, Alen Bajrami i Milan Kolarević.

Sa ovom pobedom selekcija Beograda ukupno na svom kontu ima četiri boda nakon dva meča, dok je selekcija Donje Šleske ovim porazom izgubila šanse za prolaz u finale i odbranu titule. Prvo poluvreme u potpunosti je pripalo selekciji Beograda, koja je dominirala svih 45 minuta.

Prvu ozbiljnu priliku za naše selekciju imao je Dimitrije Filipović u 15. minutu meča kada je sa samo nekoliko metara ispred gola poslao loptu iznad prečke. Odmah u sledećem napadu uzvratili su Poljaci, pokušali glavom da ugroze gol Bojovića, ali udarac Havrla je bio slab.

U 30. minutu meča Nemanja Vuković je naleteo na odbijenu loptu, uputio oštar udarac ali je lopta otišla u ruke golmana Donje Šleske. Nakon samo dva minuta naša ekipa izborila je korner koji je izveo Gavrilović, kapiten Pavlović je sjajno spustio loptu na nogu Mladena Miljkovića koji se sjajno snašao u gužvi i poslao loptu u nebranjeni ugao golmana Češke za prednost Beograda od 1:0. Miljković je je u tandemu sa Željkom Krstovićem tokom celog meča sjajno kontrolisao odbranu našeg tima. Do kraja poluvremena selekcija Beograda je držala kontrolu nad igrom i mirno privela kraju prvi deo igre.

Drugi deo je doneo inicijatovu selekcije Donje Šleske koja nije želela da se pomiri sa gubitkom šanse da odbrani trofej, pa je svom snagom krenula u napad.

Intenzivnija igra Poljaka zahtevala je odgovor sa naše strane, i u žaru borbe Nemanja Vuković je napravio faul na sredini terena kako bi sprečio opasan napad protivnika, što je bilo dovoljno da mu sudija pokaže crveni karton. U tom momentu kada je naš tim ostao sa igračem manje Poljaci su krenuli još silnije, ali je naša selekcija dobro konsolidovala redove i odbijala nalete Donje Šleske.

Nakon samo 10 minuta sudija je opet pokazao crveni karton, ovoga puta direktan i to igračima Poljske ekipe. Nevamdimovski je startovao oštro nad Gavrilovićem, a sudija je bio neumoljiv i sankcionisao start crvenim kartonom, čime su se snage na terenu opet izjednačile.

U 76. minutu Bak je uputio opasan udarac, ali na sreću lopta je otišla iznad gola Bojovića. U narednom napadu opet je Poljska pokušala, ovoga puta nakon centaršuta glavom je loptu zahvatio Slonecki, ali je poslao preko prečke. Ognjanović je nakon toga imao sjajnu priliku, ali nedostatak snage nije mu dozvolio da uputi jači udarac ka golu Donje Šleske i uveća prednost. Ognjanović je ubrzo i napustio igru zbog umora i treba mu čestitati na borbi koju je vodio sa fizički snažnim štoperima poljskog tima.

Najbliži izjednačenju selekcija Donje Šleske bila je u 82. minutu kada je stopostotnu šansu golman Bojović odbranio, ponovivši bravuru iz prethodnog meča sa Zlinom i tako sačuvao prednost Beograda. Mogla je naša selekcija da ubedljivije pobedi da je u 89. minutu Gavrilović bio skoncentrisaniji jer mu se otvorio prazan gol nakon istrčavanja golmana Donje Šleske, međutim loptu je poslao iznad gola. Utakmica je bila produžena za pet minuta, a igrači selekcije Beograda mirno su i pametno priveli utakmicu kraju i osvojili važna tri boda za nastavak takmičenja.

Našu ekipu poslednji meč grupne faze očekuje u sredu, kada se sastajemo sa selekcijom Lisabona od 19 časova na stadionu "Balta Portanovo".

Marko Ognjanović, koji je odigrao sjajan meč i u napadu pravio ogromne probleme ekipi iz Poljske, nakon meča čestitao je svojim saigračima i istakao da je dobra priprema utakmice donela željeni rezultat.

- Iza nas je mnogo teška utakmica, ekipa Donje Šleske je fizički možda najzahtevniji protivnik na ovom turniru. Imaju mnogo snažnih igrača koji dominiraju, ali mi smo uspeli da dobrom igrom i spuštenom loptom napravimo mnoge probleme aktuelnom prvaku i odnesemo sva tri boda. Priprema utakmice je bila odlična, znali smo tačno odakle nam vrebaju opasnosti, i uspeli smo da utakmicu nakon gola i crvenog kartona mirno privedemo kraju, i osvojimo važna tri boda. Sada je sve moguće, poslednja utakmica sa Lisabonom će odrediti mnogo toga. Imamo dva dana odmora, želimo da ih iskoristimo najbolje što možemo i spremimo se za ono što nas čeka u sredu – rekao je Ognjanović nakon meča za sajt FSB.


Budućnost 6 : 0 Prva iskra
Ušće Novi Beograd 0 : 1 Brodarac
Teleoptik 3 : 0 Torlak
Zvezdara 2 : 5 Radnički (O)
Borac 0 : 1 Zemun
Sinđelić 1 : 1 Jedinstvo
BASK TEK 1 : 3 Studentski grad
OFK Beograd 3 : 0 BSK Borča
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Beograd 30 19 10 1 67
2 Zemun 30 21 4 5 67
3 Teleoptik 30 15 7 8 52
4 Zvezdara 30 12 8 10 44
5 Brodarac 30 12 8 10 44
6 Budućnost 30 10 10 10 40
7 Jedinstvo (-4) 30 10 12 8 38
8 BASK TEK (-4) 30 10 10 10 36
9 Prva iskra 30 9 9 12 36
10 Torlak 30 11 3 16 36
11 Radnički (O) 30 10 6 14 36
12 Studentski grad 30 11 3 16 36
13 Ušće Novi Beograd 30 9 8 13 35
14 Sinđelić (-4) 30 9 11 10 34
15 BSK Borča (-9) 30 6 14 10 23
16 Borac 30 3 3 24 12