XS
SM
MD
LG

PSD "Ljukten" u godini jubileja realizovao nove akcije u prirodi

Organizovana akcija planinara PSD "Ljukten" iz Trstenika - foto: arhiva kluba

Planinari PSD "Ljukten" iz Trstenika od početka ove godine do 1. maja organizovali su i sproveli ukupno 30 akcija, u koje se u poslednje vreme uključuje sve više mladih ljudi poštovaoca prirode i zdravog života.

"Prošle nedelje smo imali dve akcije jedna je bila na planini Jastrebac u okviru prvog memorijala "Beli Stanković", na kojoj je učestvovalo 100 planinara uglavnom iz Kruševca od kojih 17 iz Trstenika. Druga akcija bila je na "Beljarici" tu je bilo naših 10 planinara. Sledeću akciju smo odradili nas osmoro na planini "Željin", gde smo u jednom danu doživeli četiri godišnja doba, kada smo krenuli bilo je sunce, na polovini planine nas je zasipala kiša i bila je magla dok je prema vrhu bilo snega, ali smo sve to prebrodili.

Planiramo pohod na planinu "Golemi sto" to je kod Babušnice odnosno prema Pirotu, posle imamo jednu republičku akciju pod nazivom "Stopama Karađorđa" u Velikoj Plani, gde se prijavilo 10 naših planinara. Imali smo i prvomajski uranak kod našeg planinarskog doma u Gornjem Dubiču. Posle toga su bile akcije na Zlatiboru i drugim destinacijama gde nas budu pozvali naši prijatelji iz planinarskih društava. Mi se redovno odazivamo pozivima isto tako i mi pozivamo njih na druženje. Naša planinarska sekcija u Beogradu putovala je u Crnu Goru na planinu "Bjelasica" tako da je ta akcija bila 30 od pošetka ove godine, a do kraja godine će biti novih akcija, kaže predsednik PSD "Ljukten" iz Trstenika Radmilo Filipović "Fića". On je na kraju pozvao sve ljubitelje prirode i zdravog pešačenja da se prijavljuju na novim akcijama.