XS
SM
MD
LG
12.01.2013 A. Daišević

Derbi Kladovčanima

Još jedna drama u kraljevačkoj hali sportova. Treću utakmicu za redom odbojkaši Ribnice su odigrali maraton, ovoga puta kao u susretu sa šampionom Crvenom zvezdom, doživeli su poraz. A kada se pogleda sve što smo videli u ovom, ne mnogo kvalitetnom, ali dramatičnom meču, Kraljevčani mogu da budu i srećni zbog jednog osvojenog boda.

Đerdap se pred preko 1.000 gledalaca predstavio u izvanrednom izdanju, naročito u prva dva seta kada je počisto Ribnicu sa parketa. Svetozarević, Adamović i ostatak ekipe bio je na korak od maksimalne, i u tom trenutku, potpuno zaslužene pobede. Odličan servis, sjajan prvi napad, izvanredan blok, sve što može da demonstrira moderna odbojka pokazali su u tim trenucima odbojkaši iz Kladova.

Kada su domaći videli da je đavo odneo šalu trener Boško Maćužić posegao je za novom promenom i Mirka Radevića sa pozicije srednjaka prebacio na poziciju primača i to se pokazalo kao ključni trenutak u igri domaćeg superligaša. Ribnica je na krilima fantastične podrške sa tribina počela da pokazuje kvalitet kakav ovaj tim ima i za četrdesetak minuta stigla do izjednačenja u meču.

U trećem i četvrtom setu konačno je proigrao i Nikola Veljović koji je danas menjao povređenog kapitena Predraga Bićanina i u ova dva seta pokazao kakav talenat poseduje. Ribnica se vratila u meč ali očigledno bez snage i koncentracije za potpuni preokret. Đerdap je vrlo mirno i staloženo odigrao taj-brek, brzo poveo sa 5:2, na promeni strana bilo je 8:3 za goste, već tada je bilo poznato ko će biti pobednik ovog derbi meča.

Debitant na elitnoj sceni ekipa Đerdapa iz Kladova, i treći put ove sezone bio je bolji od "musketara" iz Kraljeva. – Mi smo sjajno otvorili utakmicu, prvi set otvorili na izuzetno visokom nivou, a sve posle toga bilo je potpuno otvoreno u ovom meču. Vodili smo 2:0 ali je bilo vidljivo da će se domaćin vratiti u igru, bilo je mnogo grešaka sa obe strane, mnogo nervoze jer su bodovi bili jako bitni, a na kraju smo mi imali više koncentracije i ostvarili zasluženu pobedu – naglasio je posle meča Dragan Svetozarević, igrač i trener Đerdapa iz Kladova.

– U prva dva seta nismo ni postojali na terenu i još jednom se pokazalo da u dva različita ritma igramo utakmice ove sezone. Konačno smo nešto počeli da igramo u trećem setu, u četvrtom se potpuno vratili u meč, a onda smo u petom načinili seriju grešaka koje su nas koštale novog poraza u ligi.

Ostajemo da izvučemo pouke, da mnogo radimo da bismo preostale utakmice igrali u ritmu trećeg i četvrtog seta ovog meča – konstatovao je posle utakmice Boško Maćužić, trener Ribnice.

Ribnica – Đerdap 2:3 (11:25, 22:25, 25:22, 25:21, 9:15)

Hala sportova u Kraljevu. Gledalaca: 1.200. Sudije: Ivan Lazarević (Šabac) i Aleksandar Petrović (Užice).

RIBNICA: Janićijević, Okošanović, Veljović 6, Januzović 11, Močić (libero), Janković (libero), Radović 15, Marinković 8, Vilimanović, Lukić, Trajčevski 3, Radević 14. Trener: Boško Mačužić.

ĐERDAP: Škundrić (libero), Adamović 8, Ivković 4, Basta 19, Mirosavljević 9, Krsmanović 16, Dautović 1, Tomić, Juhas, Pantić, Svetozarević 23, Opačić. Trener: Milan Tošić.    

 


Spartak (S) 3 : 2 Spartak (LJ)
Mladi radnik 1 : 3 Crvena Zvezda
Partizan Termoelektro 3 : 0 Vojvodina NS Seme
Ribnica 2 : 3 Đerdap
Radnički Credy banka 3 : 0 Železničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 12 12 0 34
2 Đerdap 12 9 3 27
3 Radnički Credy banka 12 7 5 23
4 Ribnica 12 6 6 18
5 Mladi radnik 12 6 6 17
6 Vojvodina NS Seme 12 4 8 16
7 Spartak (S) 12 6 6 15
8 Spartak (LJ) 12 5 7 14
9 Partizan Termoelektro 12 4 8 12
10 Železničar 12 1 11 4