XS
SM
MD
LG

LŠ: Šampion Evrope u Kragujevcu

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički

U 12. kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog ugostiće dvostrukog uzastopnog osvajača Lige šampiona i najtrofejniji evropski tim, italijanski Pro Reko, u sredu od 20.30 časova, na bazenu SPD "Radnički".

Kragujevčani su svoje šanse za plasman na "fajnal-ejt" sveli u domen teorije, a u slučaju poraza u ovom meču najverovatnije će izgubiti i poslednju nadu za završni turnir. Stoga su više okrenuti domaćem šampionatu i polufinalnoj seriji sa Crvenom zvezdom, ali ne dolazi desetostruki prvak Evrope svakoga dana u njihov grad, pa je sigurno da će pružiti svoj maksimum i protiv Pro Reka.

- Iako smo mislima u polufinalnoj seriji sa Zvezdom, koja nam je trenutno najvažnija, svaka utakmica nam je bitna i nema sumnje da ćemo i u ovu ući maksimalno. Sigurno je da ćemo se i kroz ovaj meč spremati za Zvezdu, ali daleko od toga da nemamo motiv za Pro Reko. Naprotiv, to je jedan od najboljih vaterpolo klubova i uvek je čast igrati protiv njih. Imamo veliku želju da se nadmećemo sa najboljim igračima sveta i uvek se radujemo ovakvim mečevima – rekao je Stefan Branković, mladi vaterpolista Radničkog i povremeni reprezentativac Srbije.

Uprkos ubedljivom porazu u prvom duelu, Kragujevčani su bili zadovoljni početkom utakmice i nadaju se da bi takvu igru mogli da pruže u dužem periodu meča.

- Otvorili smo odlično utakmicu, ušli čvrsto, ali smo potom pali i pretrpeli ubedljiv poraz. Mislim da su u tom momentu bili fizički spremniji, zaigrali su svoj prepoznatljivi presing, a kasnije nas slomili em zonom. Presudilo je njihovo znanje i iskustvo. Izvukli smo pouke iz tog poraza i pre svega mislim da ne bi trebalo da imamo strah protiv te em zone, za koju smo se spremali cele sezone. Respektujemo ih, ali ne treba da ih se bojimo. Pokušaćemo da budemo bolji nego u prvom meču, da im stanemo na crtu i odigramo egal meč – zaključio je Branković.

Nema sumnje da će kragujevačka publika ponovo moći da uživa u dobrom vaterpolu, jer su gosti sastavljeni od prekaljenih reprezentativaca, velikih majstora, poput Aleksandra Ivovića, Frančeska Di Fulvia, Gerga Zalankija, Arona Jangera i ostalih, a ulaz za sve posetioce je besplatan.


Pro Recco 10 : 9 Olympiacos CFP
NC Vouliagmeni 9 : 10 SPD Radnički
CNA Barceloneta 13 : 6 Dinamo Tbilisi
Jadran ST 12 : 8 Waspo 98 Hannover
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 CNA Barceloneta 14 13 0 1 39
2 Pro Recco 14 12 0 2 36
3 Olympiacos CFP 14 10 1 3 31
4 NC Vouliagmeni 14 5 2 7 17
5 Jadran ST 14 5 2 7 17
6 SPD Radnički 14 4 3 7 15
7 Dinamo Tbilisi 14 2 0 12 6
8 Waspo 98 Hannover 14 1 0 13 3