XS
SM
MD
LG

Lana Čolić sa Breznicom do odbrane titule prvaka Crne Gore

Lana Čolić - foto: lična arhiva/FK Breznica

Srpska fudbalska internacionalka, ujedno i “A” reprezentativka u futsalu, Lana Čolić, u zimskom prelaznom roku pojačala je aktuelnog šampiona Crne Gore, ŽFK Breznicu iz Pljevalja. Prethodno je nastupala za slovenački ŽNK Olimpiju iz Ljubljane, u kojoj je provela prvi deo sezone, nakon prelaska iz ŽFK Crvene zvezde.

- Na poziv predsednika Zorana Vukovića, odlučila sam da dođem u redove pljevaljskog prvoligaša. Naše dugogodišnje poznanstvo i međusobno poštovanje želela sam da pretočim u saradnju. Ranijih godina takođe je postojalo interesovanje i bilo razgovara, ali ove zime sam prepoznala da je pravi trenutak da započnemo saradnju zbog predstavljanja projekta kluba, moje uloge u tome, a tu je i moj verenik angažovan kao trener Rudara - objašnjava Lana Čolić

Nekoliko bitnih igračica napustilo je klub i trebalo je obnoviti redove i srpska internacionalka je bila razumljiv izbor. Ekipa je mlada, predvođena najiskusnijom Milicom Šebek, koja je ranije nastupala u Super ligi Srbije. Sa ekipom radi šef stručnog štaba Miljan Aničić.

- Odlično sam prihvaćena od prvog dana i saigračice su me uverile da mogu na njih da se oslonim na terenu i van njega. Trenutno smo u seriji pobeda, nismo još matematički obezbedili titulu, ali sumnjam da neko može da nas skrene sa zacrtanog cilja. Za sad su nam misli usmerene na odbrani naslova prvaka, zatim da se dobro odmorimo i napunimo baterije za naredne letnje pripreme, jer imamo obavezu da ostavimo što bolji utisak i budemo konkurentiji u kvalifikacijama za UEFA Ligu šampiona - ističe Lana.


Igrač
Napad
Broj godina: 22

Breznica
Pljevlja
Prva liga Crne Gore
2022-2023
Ekonomist 1 : 6 Breznica
Zora 0 : 9 Budućnost
Mladost 2015 12 : 0 Cvetex
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Breznica 20 19 1 0 58
2 Budućnost 20 13 3 4 42
3 Ekonomist 20 8 3 9 27
4 Mladost 2015 20 7 3 10 24
5 Zora 20 6 4 10 22
6 Cvetex 20 0 0 20 0