XS
SM
MD
LG
27.12.2012 Ž. Radivojević

Portret porodice Košutić sa Ćukovca , „srca Zemuna“

Nije neubičajeno da se predanost fudbalu prenosi „s kolena na koleno“ , s oca na sina. U slučaju porodice Dušana Košutića (45), iz Ćukovca („srca Zemuna“), to je više nego očigledno. Najstariji član „fudbalske porodice“ ima izuzetno bogatu igračko-trenersku karijeru.

- Prvi fudbalski koraci su načinjeni u Sindjeliću iz Ugrinovaca - vraća film Dušan Košutić - U novobeogradskom Radničkom sam proveo devet godina, u vreme kada je igrao od pete do Prve lige. Igrao sam i za Zvezdaru, BSK (Batajnica), Mladost (Apatin), u šampionskoj ekipi Obilića, Železničaru (Bara Venecija), da bih završio tamo gde sam i počeo - u Sindjeliću. Kao trener počeo sam, najpre, raditi u Dunavu iz Starih Banovaca, kasnije i u Radničkom iz Nove Pazove, gde sam bio igrač - trener (ulazak iz Vojvodjanske u Srpsku ligu). Poslednjih godina posvetio sam se radu sa decom u Sindjeliću, što mi pričinjava veliko zadovoljstvo.

Sinovi, Uroš (21) i Nemanja (18) pošli su, a kako bi drugačije, „očevim putem“. Uroš je već izborio mesto u startnoj postavi pećinačkog Donjeg Srema.

- S obzirom da sam došao u Pećince pre godinu i po iz Milutinca, prezadovoljan sam dosadašnjim učinkom - kaže Uroš, koji očigledno uživa veliko poverenje trenera Bogića Bogićevića - Ova sredina mi pruža optimalne uslove da pokažem svoje kvalitete. Verujem da ću igrati još bolje i doprineti uspesima Donjeg Srema i tako se na pravi način odužiti sredini koja me je prihvatila izvanredno. Sve ambicije su vezane za ovaj klub, odn. za obezbedjenje opstanka.

Mladji sin, Nemanja, već je desetak godina u Zemunu.

- Počeo sam se ozbiljnije baviti fudbalom 2003. godine - ističe Nemanja - Prošao sam sve selekcije Zemuna i trenutno sam član ekipe koja se takmiči u Prvoj ligi Beograda. Želja mi je da debitujem uskoro za prvi tim Zemuna, klub koji neizmerno volim.

Opšte je uverenje da su mladji članovi porodice Košutić „na dobrom putu“.

- Nemanja i Uroš su imali dobre trenere, što je bitno za fudbalski razvoj - nastavlja Dušan - Drago mi je što su izabrali fudbal kao sport i nadam se da će imati uspešne karijere.

Na snimku: Nemanja, Duško i Uroš Košutić