XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Uručena priznanja Odbojkaškog saveza Srbije

BEOGRAD, 27. decembar (Info centar).- Odbojkaški savez Srbije na prigodnoj svečanosti u hotelu “Metropol” uručio je godišnja priznanja.

Alisa Martić, ministar omladine i sporta Srbije, uručila je posebna priznanja “Naša budućnost“ odbojkašicama Slađani Mirković i Mini Popović, članicama juniorske reprezentacije koja je na prvenstvu Evrope osvojila srebrnu medalju.

-Odbojka u Srbiji je svetao primer kako se uz entuzijazam, viziju i kontinuiran rad stvara snažna sportska organizacija – rekla je tom prilikom Alisa Marić i naglasila da će 2013. sigurno doneti uspehe srpskoj odbojci, jednom od najpopularnijih sportova, upravo zbog toga što ovaj sport „ne spava na lovorikama“.

U pozdravnoj reči, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić, ocenio je da je najbitnije to što je i u 2012. nastavljen niz uspeha i da su osvojene nove medalje, kao i da je glavni cilj u 2013. odbrana dve evropske titule.

- Dogodine, odbojkašku organizaciju očekuju novi izazovi. Imaćemo dva Šampionata Evrope na kojima naše reprezentacije brane visoko mesto u odbojkaškom sportu, jer se srpska odbojka nalazi među šest najačih u svetu, uz Rusiju, Brazil, Japan, Italiju i Poljsku - istakao je Boričić i zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta i ostalim partnerima na dosadašnjoj podršci.

Aleksandar Bićanin, Goran Ćato, Miroslav Ristić, Zorica Bjelić, Ivan Peković, Mileta Adžić, Zoran Avramović i Nenad Golijanin dobili su priznanja OSJ za doprinos razvoju srpske odbojke.

Svečanosti su prisustvovali i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Dragan Atanasov, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije dr Dane Korica, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki kao i druge ugledne zvanice, predstavnici sponzora i prijatelji odbojkaškog sporta.