XS
SM
MD
LG

Izbor najboljeg sportiste Subotice u 2012. godini

Jubilarni 50. put u Subotici su izabrani najbolji sportisti i sportski kolektivi, a ovaj izbor se tradicionalno vrši u 4 kategorije: seniori, juniori, pioniri i sportske ekipe.

U kategoriji seniora za Sportistu godine je izabran biciklista Gabor Kasa. Kasa je bio učesnik Olimpijskih igara u Londonu.
U kategoriji juniora za sportistu godine je izabrana Jelena Trnić, odbojkašica ŽOK Spartak, član reprezentacije Srbije koja je bila prvak Balkana i vicešampion Evrope.
U kategoriji pionira za najboljeg je izabran Andrej Barna, desetostruki prvak Srbije u plivanju i rekorder na 200 m. delfin stilom.
U konkurenciji ekipa ovo prestižno priznanje pripalo je ženskoj fudbalskoj ekipi Spartak, koja je ove godine proglašena i za najbolji ženski sportski kolektiv u Vojvodini. Fudbalerke Spartaka su aktuelne šampionke Srbije i učesnice Lige šampiona gde su u 1/16 finala zaustavljene od ekipe Geteborga.

Priznanja za "Sportiste godine" biće dodeljena na svečanosti u četvrtak 20. decembra u Velikoj većnici subotičke Gradske kuće.



Foto: Sa dodele priznanja 2011. godine

Dodela priznanja 2011. godine