XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: U Hali sportova pred metama 256 strelaca

BEOGRAD, 12. decembar (Info centar).- Pred metama u beogradskoj Hali sportova naći će se od 14. do 16. decembra 256 strelaca iz 12 zemanja i boriće se za trofeje i novčane nagrade na 37. „Intrenacionalnom prvenstvu Beograda“ i „Trofeju Beograda“ saopštio je na konferenciji za medije u sali Skupštine grada Beograda predsednik Streljačkog saveza Beograda Mile Đapić.

Takmičenje organizuje Streljački savez Beograda pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda i uz pomoć Streljačkog saveza Srbije.

- Po kvalitetu, biće ovo jednoo od najjačih takmičenje u regionu – istakao je Đapić.- Dolaze veoma brojne i kvalitetne selekcije Hrvatske sa 40 strelaca i Ukrajine sa 32 strelca, učestvaće i reprezentacije Srbije bez „srebrne“ iz Londona Ivane Maksimović koja je na pripremama u Brazilu.

Prvenstvo Evrope u rukometu za žene pokvarilo je planove organizatorima, jer je sala u Kovilovu zauzeta, pa su morali da 40 meta (15 manje nego u „BG sportskom centru Kovilovo“) postave u Hali sporotva, u kojoj je dva puta održavano „Interanacionalno prvenstvo Beograda“

- Prinuđeni smo, zbog manjeg broja mesta da organizujemo u petak 14. decembra kvalifikacije za naše juniore i juniorke. Istog dana je svečano otvaranje od 18 časova. Prvog dana u subotu je „Trofej Beograda“, a u nedelju je „Velika nagrada Beograda“. „Trofej Beograda“ organizujemo deseti put. Na „VN Beograda“ dodelićemo i novčane nagrade i statue „Pobednik“ – istakao je generalni sekretar SS Beograda Dragan Milisavljević.

Jasna Šekari koja je promoter „Internacionalnog prvenstva Beograda“ se razbolela i pitanje je da li će i učestvovati. Na konferenciji za medije su je zamenili u toj ulozi mladi strelci Danica Rašeta iz Zemun Centra i Borislav Mazinjanin iz Policajca.

- Dolaze dobri strelci tako da će kokurncnija biti jaka- rekla je Danca Rašeta finalista Šampionata Evrope u Bolonji ovog leta.-Na početku smo sezone, tako da je teško prognozirati i rezultat i plasman.

Borislav Mazinjanin, koj je u Bolonji na EŠ bio u ekipi koja je osvojila bronzanu medalju MK puškom trostav, je boi iskren:

- Biće potreban visok rezultat za plasman u finale. Bez obzira na jake selkcije, optimista sam i verujem da će u svim finalima biti mnogo srpskih strelaca.

Prošle godine na „Trofeju Beograda“ srpski strelci su osvojili devet medalja, a zlatnim su se okitile Ivana Maksimović i Nemanja Mirosavljev (puška), Zorana Arunović i Andrija Zlatić (pištolj) dok su Damir Mikec i Jasna Šekarić pištoljem bii drugi.

Na „Velikoj nagradi Beograda“ 2011. srpskim strelcima pripalao je sedam trofeja. Statue „Pobednika“ dobile su Ivana Maksimović (koja je proglašena i za najobljeg učesnika), Gabriel Dautović (puška) i Zorana Arunović (pištolj), Andrea Arsović (puška) je bila druga, kao i Damir Mikec (pištolj) a bronze su pripale Nemanji Mirosavljevu (puška) i Bobani Veličković (pištolj).