XS
SM
MD
LG

Završen Games.Con 2022! Nezaboravna gejming zabava za desetine hiljada posetilaca uzrasta od 3 do 103!

Foto: Radovan Rosić

Beogradski sajam je proteklog vikenda bio “svet u malom” bar kada je sektor gejminga u pitanju. Nakon dvogodišnje pauze zbog Covid pandemije, Games.Con, najveći i najpoznatiji gejming događaj u regionu ugostio je, razmrdao i oduševio desetine hiljada posetilaca različitih uzrasta koji su ushićeno šetali od štanda do štanda i uživali  u mnoštvu najkvalitetnijeg sadržaja koji su organizatori marljivo pripremali mesecima unazad.

gamescon2022-2

Foto: Radovan Rosić

Turniri, takmičenja, giveaway, novosti, gejming, anime, pop kultura, đuskanje, tehnika i tehnologija spojili su se u hali 1 i hali 2 i učinili da ovogodišnji Games.Con bude jedan od najuspešnijih ovogodišnjih manifestacija, na radost i oduševljenje svih.

_A9_0560-gamescon2022

Foto: Radovan Rosić

Najveće interesovanje je kao i uvek bilo za esport i boardgame turnire za koje se prijavilo preko 3.000 takmičara, ali ništa manje pažnje publike nisu dobili ni Cosplay revija, Airsoft, trka dronova, mačevanje, laser tag, virtuelna realnost, Stress Out soba i mnoge druge.  

gamescon2022-3

Foto: Radovan Rosić

“Organizovanje ovakvih manifestacija iziskuje puno truda, energije i strpljenja. Ali pop kultura i igra, baš kao i kultura predstavljaju suštinsku potrebu čoveka i nakon svake manifestacije, kada se dese brojne interakcije posetilaca, proizvođača, content makera, publishera i mnogih drugih, osećamo da je jedna misija ispunjena, a i da su posetioci proveli jedan nezaboravan dan sa nama. I tako bude svaki put.” rekao je Boško Đorđević, programski direktor i idejni tvorac ove manifestacije.

_A9_0120-gamescon2022

Foto: Radovan Rosić

On je dodao i da, kada je pre 8 godina, još kao pozorišni reditelj došao na ideju da se pokrene ovaj festival, nije mogao ni da sanja da će  biti ovoliko masovan.

Games.CON je i ove godine ugostio gejmere, jutjubere, tiktokere, malce, tinejdžere a i one malo starije i svako od njih će se složiti u jednom – za nama je neponovljiv događaj kojem se radujemo i sledeće godine!

Sve slike ustupio: Radovan Rosić