XS
SM
MD
LG

Stefan Kuburović, prvotimac zonaša iz Donjeg Tovarnika

Stefan Kuburović

Fudbaleri Slobode iz Donjeg Tovarnika, člana Vojvođanske lige - Jug, uveliko su na „zimskom raspustu“. Posle jesenje dela sezone, ovaj klub je na sedmom mestu na tabeli sa 23 osvojena boda (6 pobeda, 5 nerešene utakmice, uz 4 poraza).

Stefan Kuburović (24) je „najstariji po po stažu“ u ovoj generaciji prvotimaca ekipše iz „donjeg dela Srema“.

- Prvenstvo smo započeli sjajno – kaže Kuburović – Posle prva tri kola, maksimalan učinak , uz gol razliku za poštovanje: 8:1! Na žalost, posle četvrtog kola i poraza u derbiju u Divošu, od Hajduka, „malo smo se poljuljali“, te ulazimo u rezultatsku krizu. Dolazi do promene trenera, ekipa se malo trgnula. Do kraja polusezone igrali smo promenljivo, uz napomenu da sportska sreća nije uvek bila na našoj strani. Sve u svemu, nismo ispunili zacrtan cilj. Hajdxuk je zasluženo na liderskoj poziciji. Prate ga GFK Sloven iz Rume i Sloga iz Erdevika i među njima treba tražiti konačnog pobednika. Lično smatram da, uz ovakav igrački kadar, Sloboda ima potencijal za prve 3 – 4 ekipe. Iz godine u godinu, Sloboda napreduje, što je posledica sve boljih uslova i organizacije.

  Stefan Kuburović je kao sedmogodišnjak počeo u BSK- u iz Batajnice. Potim prelazi u Zemun, gde ostaje četiri godine. Kao prvotimac debituje u Dunavu iz Starih Banovaca, kod „legendarnog“ Gorana Dragoljića – Austrije. Na polusezoni vraćam se u BSK, gde ostajem dugi niz godina. Fudbalski put ga vodi u Radnički iz Nove Pazove, gde ostaje jednu sezonu. Po drugi put dolazi u Donji Tovarnik.

  Za fudbalski razvoj, Stefan Kuburović je zahvalan dvojici poznatih trenera.

- U mlađim kategorijama mnogo je na mene uticao Goran Milošević – ističe Kuburović – Kasnije, kao senior, sa Živkom Budimirovićem sarađivao sam više puta i jednm bio  prvak sa Slobodom.